Пирин с над 2 млн. лв. бюджет, кметът на Благоевград иска орязване на администрацията

0
-
-

Пирин (Бл) ще разполага с 2 100 000 лева за следващия сезон, обясниха след заседанието на общината вчера. В тази връзка кметът на община Благоевград Атанас Камбитов заяви на директора Венко Попов: „Аз забелязвам,че приходите ви намаляват, а бюджетът си остава същият. Нужна е оптимизация на клуба. Да се види щата и да се оптимизира структурата. Имате длъжности, без които може. Това е първото -да намалите разходите не за сметка на футболистите.“

Градоначалникът призова заплатите на треньорите в ДЮШ да бъдат увеличени от 650 лв на 1 100- 1 200 лв. „Взимате 2,1 милиона лева, делите ги на 12 месеца и всеки месец искам да видя колко сте под или над този лимит. За да спрем всякакви спекулации, защото чувам какво ли не, община Благоевград дава за клуба 650 000 лв. Това е публичният ресурс, който се разходва. 350 000 лв. са телевизионните права. Стават близо 1 милион лв. Разликата до 2 100 000 лева ще се осигури от хора и фирми, които обичат спорта“, обясни Камбитов. Преди два дни са били преведени 220 000 лв. на клуба за заплати.

Обърканият регламент отблъсна феновете, обясни Попов. „Изминалата година бе съпроводена с финансови колебания в нашия клуб. Основна причина за тях бяха намалените приходи от основен спонсор-рекламодател, а също и по-ниските приходи от телевизионни права. Отчита се и намаляване на приходите от билети и абонаментни карти“, каза шефът на „орлетата“ Венко Попов, който и даде обяснение по темата: „И трите фактора имат своите обективни и субективни причини. Увеличението на броя на отборите в Първа професионална лига на 14 доведе до значително намаляване на приходите от тв права. Неясният регламент на първенството в Първа лига доведе до объркване в представите на редовия зрител и привържениците на Пирин и до отлив на посещаемост, особено в последните ни домакински мачове. Необяснимо е само нежеланието на водещите търговски дружества в общината и областта да се възползват от подема и марката на Пирин“. Според него на клуба са му необходими 2,3 млн. лева.

Източник: „Меридиан мач“

Харесай Фейсбук страницата на KotaSport.com ТУК