Палачът на Нефтохимик – от Бангладеш до Бистрица

0
-
-

Най-екзотичният играч на Витоша безспорно е нигериецът Лъки Пол Отофе (27 г.). Неговата история е обвита в мъгла, но се знае, че е роден на 23 септември 1989 г., мениджър му е шоуменът Кофе Бабоне, а през 2012 г. играе с успех в елита на… Бангладеш, където носи екипа на Дака Абахани и вкарва 18 гола. През 2014 г. Отофе се озовава в България в третодивизионния Шумен. Там става голмайстор на тима и привлича вниманието на елитни клубове – беше на проби в Левски през април 2015 г. и в Славия през лятото на 2015 г. След това опитва да играе и във втородивизионните Оборище и Банско, но документални проблеми не му позволяват да запише срещи за тях.

В крайна сметка Отофе подсилва Витоша през миналото лято. В началото треньорът Костадин Ангелов има доста забележки към играча от тактическо и техническо естество, но е впечатлен от бързината на нигериеца. Щабът работи индивидуално с Отофе и това започва да си казва думата. Неслучайно след баража с Нефтохимик (1:0 с негов гол) нигериецът заяви: „Костадин Ангелов е най-добрият специалист, с когото съм работил!“.

Нападателят записа 25 мача и 5 гола във Втора лига. Нещо повече – със свои голове той доведе до изпадането на два отбора. Първо вкара за крайното 2:1 над ЦСКА II, с което дубълът на армейците се раздели с мястото си във Втора лига. А след това реализира и ключовото за 1:0 на баража с Нефтохимик. Така изхвърли и бургазлии, само че от елита.

Витоша освен с перлата Отофе разполага и с няколко популярни футболисти в състава. Най-известните са централният защитник Йордан Върбанов (37 г.) и офанзивният халф Четин Садула (29 г.). По-опитни играчи са бранителите Венцислав Бонев (37г.), Николай Христозов (35 г.) и Кристиян Узунов (28 г.). През изминалия сезон започна да се проявява и халфът Георги Амзин (25 г.), който стана голмайстор на тима със 7 попадения, наказвайки на два пъти ЦСКА II – той е юноша на армейците. Основна фигура се очертава да бъде и нападателят Стефан Христов (27 г.), който бе привлечен в началото на годината от Спартак Пл. Той направи силен старт във Витоша, като вкара 5 гола в първите си 7 мача, но получи травма, поради която не успя да е пълноценен през пролетта. Крилото Петко Цанков (21 г.) пък дойде през зимата от Добруджа Добрич и бързо се наложи в състава (12 мача и 3 гола).

Източник: „Тема спорт“

Харесай Фейсбук страницата на KotaSport.com ТУК