От „Герена“ уреждат полузащитник за лятото

0
-
-

Левски е много близо дo финализиране на пореден трансфер. Исканият от сините футболист обаче ще заиграе на „Герена“ едва от лятото. Това е халфът на Септември и юношеския национален отбор Иван Тилев. Очаква се двата клуба да се разберат за цената на младока. Футболистът има контракт със Септември до 2020 година, пише „Тема спорт“.

Левски подписва отсега с халф на Септември

През настоящото първенство Тилев вече игра за два клуба. В началото на кампанията бе преотстъпен на втородивизионния Царско село. За този състав взе участие в две срещи. След завръщането на треньора Николай Митов, Тилев бе отзован. През есента полузащитникът бе на терена в Първа лига в 11 срещи, като в тях направи 2 асистенции. Иван е роден на 5 януари 1999 година. През миналата кампания той изигра 21 мача, в които вкара 1 гол. Така той помогна на Септември да спечели промоция за елита.

Кой какво свърши през есенния дял на Първа лига

В същото време стана ясно, че Ал Гарафа е отборът от Катар, който е пожелал да привлече нападателя на Левски Жуниор Мапуку. Само преди дни този клуб направи сериозен трансферен удар, привличайки холандеца Уесли Снайдер от Ница.

Отборът на Уесли Снайдер с оферта за Мапуку

Както е известно, в последно време има доста информации за бъдещето на Черната сила. Най-сериозен до момента беше интересът на турския Елазъгспор. Дори в Турция твърдят, че таранът на сините има предварително споразумение с клуба. Левски обаче ще продаде конгоанеца само ако привлече още един нападател – в четвъртък сините взеха разтрогналия с благоевградския Пирин Станислав Костов.

[sociallocker id=5830] Абонирайте се за канала ни в youtube , за да виждате първи всички нови видео репортажи! Благодарим! https://www.youtube.com/kotasport [/sociallocker]