Огнен ад и траур за Лудогорец в Португалия

0

Огромният пожар, бушуващ в части от Португалия и Испания в последните дни, за малко да наруши плановете на Лудогорец. Както е известно, тази вечер от 22,05 часа „орлите“ излизат в решителен мач за първото място в Група Е на Лига Европа срещу местния Спортинг Брага. Заради въпросния пожар, делегацията на родния шампион бе застрашена да мине по заобиколен път разстоянието от Порто, където отборът кацна, до Брага. Причината е, че заради огнената стихия са затворени цели три магистрали в региона, а градът на съперника на Лудогорец е сред най-засегнатите от пламъците. В крайна сметка аутобанът бе отворен, но от двете му страни се виждаха огромните щети от пламъците.

Както е известно, въпросният пожар бушуваше няколко дни и бе изгасен в понеделник. В горските региони са били подадени 440 сигнала за пламъци, а от началото на годината в Португалия са изгорели около 220 000 хектара, оплакаха се местните. Жертвите в Брага и региона са 10 човека, а в Северна Испания – над 30. В областта е имало цели 20 евакуирани селища. От клуба вече официално изказаха съболезнования на жертвите и пожелаха бързо оздравяване на пострадалите от огнената стихия.

Заради трагедията е обявен тридневен траур.

За щастие, вчера и днес в Брага валя дъжд, което помогна на пожарникарите да се справят по-бързо с катастрофата. А пък това помогна и на Лудогорец, за да може родният шампион да изкара нормално двата дни, в които е в Португалия.

[sociallocker id=5830] Абонирайте се за канала ни в youtube , за да виждате първи всички нови видео репортажи! Благодарим! https://www.youtube.com/channel/UCet-oDsbGjmvlT8w4ZVxJtQ/ [/sociallocker]