Нов скандал в детския футбол в Бургас! Треньор: Жалко, смешно и недопустимо е!

6
-
-

Пореден скандал се заформи в бургаските областни първенства за деца и юноши. За това на редакционната поща на KotaSport.com сигнализира нашият читател и старши треньор на мъжкия отбор на Странджанец (Царево) – Павел Деспов. За рубриката ни КотаСпорт Репортер той изпрати информация за неприятната случка, както и коментар относно станалото. Деспов апелира за напред да не допускат подобни действия.

Припомняме на читателите на KotaSport.com, че всеки един от Вас може да стане своеобразен репортер в нашата медия. В рубриката ни „KotaSport Репортер“ поместваме Ваши материали – новини, сигнали, коментари, анализи, снимки… Всичко, което Ви се струва интересно и любопитно от света на спорта, може да ни изпращате на редакционната поща на сайта NEWS@KOTASPORT.COM. Ние от своя страна ще публикуваме Вашия материал в сайта. Няма да бъдат допускани (или ще бъдат цензурирани) материали, съдържащи нецензурни изрази, обиди на етническа или религиозна основа.

Ето и какво ни написа Павел Деспов:

Привет. Пиша Ви с голяма молба. Понеже отразявате честно нещата, искам  да изразя чрез Вашата медия своето възмущение от днешна случка. Отборът на Странджанец, родени 2007 години, тоест футбол 7, играхме срещу ФК Свети Никола (Черноморец), в чийто отбор имаше дете родено 2006, а по-фрапиращото беше друго дете – родено 2003 година. Благодарение на делегата спечелихме мача служебно, но искам да споделя с хората моето изказване, за да търсим решение с този наболял проблем. Изпращам моето изказване и заставам с името си зад него. Ще съм благодарен, ако го публикувате!

След днешната случка оставам дълбоко разочарован и обиден. Разочаровано остава и цялото ръководство на футболен клуб Странджанец. Жалко, смешно и недопустимо е срещу десетгодишни деца, а в моя отбор има и родени през 2009 година, да се пускат с 3-4 години по-големи деца. Оставям настрана резултата, той е без значение. Но се обезсмисля целият труд и време, което влагаме ние и децата в тренировки и пътувания по 100 километра за мач.

Но да оставим и настрана това, а да помислим за здравето на детето, когато излиза срещу противник, който е с няколко години по-голям от него. Нужно ли е да го излагаме на подобен риск?

И понеже се случва за пореден път през този сезон, срещу нас да излизат по-големи деца, решихме да дадем гласност на това често явление в детско-юношеските първенства. И няма да спрем дотук, ще искаме от футболния съюз да предприемат сериозни мерки, защото не може всяка седмица да плащаме по 50 лв. за жалби!

Тук е моментът да благодаря на дежурния делегат, който си свърши добре работата и установи поправените картотеки. Но нека кажа и още няколко неща.

На първо място искам да посъветвам колегите, творящи тези безумия, да се позаинтересуват относно идеята на първенствата по футбол 5,7 и 9 и тяхната роля във футбола на запад. Когато говорим за работа с деца, то водещото трябва да бъде развиване на физически качества и усвояване на технически и тактически похвати. Но ръка за ръка с това върви и възпитаването на определени чисто човешки качества в тях.

Нека не забравяме, че малък процент от тези деца, ще имат късмета да станат футболисти, но всеки от тях ще порасне и ще бъде личност. Да, може би е добре да градим манталитет на победители още в ранна детска възраст, но нека е с цената на честност, почтеност и чисто футболни предимства.

Искам да попитам деца, треньори и родители, които допускат тези откровено казани простотии. С какво допринасяте за детето, за неговото развитие и възпитание му по този начин???

Апелът ми към всички малки футболисти, треньори и родители. Не допускайте подобни действия и се борете срещу тях, защото това не помага с нищо за подобряването на и без това закърнялото ниво на футбола у нас. Напротив пречи!

[sociallocker id=5830] Абонирайте се за канала ни в youtube , за да виждате първи всички нови видео репортажи! Благодарим! https://www.youtube.com/channel/UCet-oDsbGjmvlT8w4ZVxJtQ/ [/sociallocker]

0 0 votes
Article Rating
6 Comments
стари
нови най-гласувани
Inline Feedbacks
View all comments
А.С.
А.С.
6 години по-рано

Павка, те са ти съграждани! Защо ?

Павел
Павел
6 години по-рано

Още по-обидно е, защото сме съграждани и нееднократно съм предупреждавал. В крайна сметка говорим за деца и детски футбол, те са важните, а не за съграждани, познати и така нататък. Не е само този отбор има и други, няма да им го спестим 🙂

Zlatina
Zlatina
6 години по-рано

Това е поредната интрига на този така наречен ,,Треньор“. Той все още неможе да се пребори с това,че децата от ФК,,Св.Никола“ Черноморец не пожелаха той да ги тренира,а останаха до своя треньор. От тогава постоянно има заядливи коментари от негова страна. И накрая няма големи деца в отбора и няма служебна победа. Чак на децата им прави впечатление неговото подмолно отношение.

Павел
Павел
6 години по-рано
Reply to  Zlatina

Хаха жалкото не е в самозаблудата ви, а в това, че накрая се отразява на децата 🙂

Zlatina
Zlatina
6 години по-рано

Правилно казваш,че всичко се отразява на децата, но ти гледаш само твоята изгода за сметка на децата.

geri
geri
6 години по-рано

О те са си така още от футбол 5.Нищо ново не е това