Новак в Първа лига не си играе на дребно: Сложи цена от 2 милиона на 18-годишен

0

Ръководството на Септември е поставило цена от 1 милион евро (2 милиона лева) за крилото Ишмаел Байду. Ганаецът, който на 1 декември ще навърши 19 години, е един от най-класните футболисти в състава на Николай Митов и впечатлява със своята скорост и техника. Малко след привличането на Байду самият президентът на клуба Румен Чандъров прогнозира, че скоро той ще е част от трансферните планове на всички водещи отбори в първенството.

„Талантът му е безспорен. Наясно сме, че той има какво да работи и да усъвършенства, но определено скоро всички ще се убедят, че това момче има качества да е звезда не само в България. Ако някой го иска, трябва да плати 1 милион евро. Няма да си играем на дребно. Имаме млад и амбициозен треньор, който работи отлично с младите и успява да извлече максимума от тях“, отсече спортният директор на Септември Георги Марков пред „Меридиан Мач“.

Той разкри още, че през лятото към Байду е имало сериозен интерес от Турция. Клуб от южната ни съседка е бил готов да плати 250 000 евро за талантливия африканец, но ръководството е преценило, че след като той се утвърди в Първа лига цената му ще скочи значително.

[sociallocker id=5830] Абонирайте се за канала ни в youtube , за да виждате първи всички нови видео репортажи! Благодарим! https://www.youtube.com/channel/UCet-oDsbGjmvlT8w4ZVxJtQ/ [/sociallocker]