Нечовешко: Атентаторът от Дортмунд похапвал пържолка и се наслаждавал на паниката! Повдигнаха му обвинение

0

Прокуратурата в Дортмунд повдигна обвинение за опит за убийство на задържания 28-годишен руско-немски гражданин, който бе арестуван относно атентата, който стана през април.

Бомба се взриви до автобуса на Борусия Дортмунд точно преди началото на 1/4-финалния мач с Монако от Шампионска лига.

Според изявлението на прокуратурата, Сергей В. също така е обвинен в извършване на престъпление довело до сериозни наранявания и атака с три бомби, които раниха полицай и играча на Борусия Дортмунд Марк Бартра.

Предполага се, че целта на атентата е била забогатяване на гърба на Дортмунд.

Прокуратурата обяви, че в деня на атентата той е купил по интернет 15 хиляди акции на клуба на стойност 78 хиляди евро и целта му е била да натрупа пари от колебанието на курса на ценните книжа след експлозиите.
Борусия Дортмунд е един от най-богатите клубове в Германия и за дни цената на въпросните акции се е покачила до 4 милиона евро.

Арестуваният привлякъл вниманието и с поведението си в хотела, където Дортмунд също бе отседнал. По време на евакуацията той не е напуснал, а е отишъл в ресторанта, където си поръчал пържола. Сергей В. седнал до прозореца и гледал с интерес предизвиканата паника, докато похапвал.

Източник: gong.bg

Харесай Фейсбук страницата на KotaSport.com ТУК