Благородно! Акция събира средства, за да може роден параолимпиец да проходи

0
-
-

В Мадан стартира дарителска акция за събиране на средства за операцията на параолимпиеца Мустафа Юсеинов, съобщиха от инициативния комитет на кампанията. Лекари в турска клиника са дали надежда на атлета в инвалидна количка, че може да бъде опериран успешно и отново да проходи. Около 25 хиляди евро са необходими за операцията на световния шампион за 2015 година в хвърлянето на копие за хора с увреждания.

Мустафа Юсеинов е преминал тестове и прегледи в специализирана клиника в Истанбул. Турските медици са му предложили наред с предстояща операция на дископатия да му бъдат поставени и импланти за изправяне на гръбначния стълб. Лекарите го обнадеждили, че с такава хирургическа намеса ще има шанс отново да проходи. Параолимпиецът е на инвалидна количка от 1992 година, след като преживява инцидент в рудник в Мадан. При срутването в мината Мустафа е бил едва 21-годишен.

Негови приятели организират благотворителната кампания и призовават всички, които искат да помогнат на шампиона с дух на победител, да дарят средства на следната банкова сметка:

МУСТАФА АХМЕДОВ ЮСЕИНОВ

СМЕТКА:02/0000000002816279 Валута:BG

IBAN:BG33STSA93000002816279 BIC:STSABGSF

Източник: БТА

Харесай Фейсбук страницата на KotaSport.com ТУК