Нефтохимик ще връща практика от социализма

2

Ръководството на Нефтохимик ще се опита да приложи една практика, която е била практикувана от клубовете преди 1989 година. Става въпрос за осигуряване на заплати за по-силните играми по извънбуджетен начин. Тогава, когато даден клуб нямаше възможност да плаща сумите на футболиста се зачисляваше фиктивно на работа в някое предприятие. В Бургас това бяха няколко завода, които даваха заплатите на част от играчите. Сега шефовете на Нефтохимик ще се опитат да приложат същото, но разбира се вече с частни фирми. В момента се водят преговори с няколко собственици, които да назначат един или двама футболисти, като техни служители и да им плащат заплати. Самият клуб ще покрива разходите само за минимална заплата на играча, който ще я получава от там. Целта е да бъдат привлечени футболисти с качества и да се сглоби боеспособен отбор за следващие полусезон. В момента Нефтохимик е на последно място във Втора лига с актив от 4 точки и почти невъзмогни шансове за оставане в професионалния футбол.

0 0 votes
Article Rating
2 Comments
стари
нови най-гласувани
Inline Feedbacks
View all comments
Нефтохимик
Нефтохимик
6 години по-рано

Това вече звучи несериозно, че е незаконно, даже няма да го коментирам.
Какъв боеспособен отбор ще се сглоби? Никой футболист що-годе ставащ все пак за „Б“ група не би приел толкова мъглява работа. По-сериозно моля ви! Съвсем за смях ставаме.

Нефтохимик
Нефтохимик
6 години по-рано

Айде честито заради Лудогорец ще приберем в касата близо 340 хил лв. Ето сега нашите нямат оправдания… покриват с наличните финанси задължения към НАП-ове и т.н. и с тези пари си изкарват прееее спокойно края на шампионата. И да не се чуват приказки, че нямаме пари, защото тези пари дойдоха от нищото и то при положение, че бяхме вкарани служебно в А група миналия сезон. Абе въобще за съжаление, вече нямаме оправдания, като изключим естествено липсата на база и това, че играем на Мачу Пикчу всяка седмица!