Нефтохимик надигра Оборище, но загуби

1

Нефтохимик загуби домакинството си на Оборище (Пангюрище) в мач от IV кръг на Втора лига. Воденият от Георги Чиликов тим на гостите се наложи с 2:0 на стадиона в Българово. Домакините могат да съжаляват за поражението, след като доминираха през по-голямата част от мача, но липса на късмет им попречи да вземат поне точка от срещата.

В началото на мач Християн Славов реагира чудесно след опасен удар от фаул и запази нулевото равенство. В 22-ата минута Нефтохимик организира чудесна атака, но Кърмаджъ не успя да намери останалия на празна врата Стоян Калев. Даниел Стоянов направи чудесен индивидуален пробив, който не успя да завърши с решителен удар. Противно на събитията на терена, в 40-ата минута гостите успяха да поведат с гол на Карлос Филио. Полувремето завърши с пропуска на Личев, който не успя да се възползва от хубав пас на Кърмаджъ.

През втората част картинката не се промени и Нефтохимик продължи да доминира. Личев остана сам срещу вратаря, но стреля над вратата. Малко по-късно Стаматов центрира, Личев засече, но топката разтресе напречната греда.  Тузаков също можеше да се разпише, но и той пропусна изгодно положение. Най-опасният футболист на Нефтохимик Кирил Личев пък бе контузен и трябваше да бъде принудително заменен. След бурното начало на „шейховете“, гостите на свой ред създадоха няколко опасности, от които обаче не успяха да се възползват. Малко преди края на мача Станислав Жеков извърши нарушение в наказателното поле, за което бе отсъдена дузпа за Оборище, реализирана от Карлос Филио. В последната минута 11-метров наказателен удар трябваше да бъде отсъден и за Нефтохимик за нарушение срещу Виктор Янев, но главният арбитър не посочи бялата точка.

Харесай Фейсбук страницата на KotaSport.com ТУК

0 0 votes
Article Rating
1 Comment
стари
нови най-гласувани
Inline Feedbacks
View all comments
Dick
Dick
6 години по-рано

Има си хас да не са ги надиграли 🙂