Нефтохимик загуби от Берое и защитник за Монтана (ВИДЕО)

0

Нефтохимик загуби от Берое в последна среща от група „Б“ на Първа професионална лига. „Шейховете“ отстъпиха при визитата си в Стара Загора с 0:3. Спечелените 3 точки позволиха на заралии да спечелят групата. Това им отреди полуфинални мачове с Ботев, в опит да стигнат до евротурнирите.

Двубоят бе без никакво значение за класирането на бургазлии и това видимо повлия на мотивацията им. Наставникът на тима Христо Янев пък даде почивка на част от титулярите, за които предстоят най-важните мачове за сезона – тези с Монтана от плейаута за оставане в родния елит. Като титуляр двубоя започна юношата Симеон Русев, като това бе негов дебют в Първа лига. През втората част пък влезе и другият младок, включен в групата, Кристиян Парашкевов. Огромна глупост на Илия Миланов пък го изкара поне за първия мач с Монтана. След като получи жълт картон за нарушение, той репликира рефера, изкарвайки си втори жълт и червен картон.

Домакините упражниха натиск още от началото. След няколко опасни центрирания в наказателното поле, в 12-ата минута Берое пропусна отлична възможност. Борислав Цонев изведе отлично Венци Василев, който обаче стреля неточно. Последва мощен изстрел на Райнов над напречната греда. Същото направи и Карачанаков малко по-късно. Все пак логичното се случи в 29-ата минута. Карачанаков изпълни отлично фаул, но топката срещна дясната греда. При добавката обаче Венцислав Василев не сгреши на празна врата за 1:0. Малко след като бе изминал половин час игра, Нефтохимик стигна до единственото си положение за това полувреме. Вълчанов изведе Живко Петков, но вратарят спаси удара на нападателя. Последва добра реакция и на Василев, който се справи с шут от движение на Карачанаков. В 38-ата минута Цонев центрира отлично и Карачанаков на втора греда засече от въздуха, опъвайки мрежата зад Василев за 2:0. Голмайсторът можеше да вкара трето попадение за своя отбор, но изстрелът му фаул премина до гредата. Последваха страхотни прояви на Василев след последователни удари на Мапуку и Салмикиви, а секунди по-късно и на Василев.

На полувремето в игра се появи младата надежда на Нефтохимик Кристиян Парашкевов, който замени капитана Любомир Божинов. В 54-ата минута Мапуку можеше да придаде класическо измерение на резултата. Нападателят остана сам срещу вратаря, но Василев спаси удара му. След час игра Нефтохимик можеше да стигне до изключително красиво попадение. Вълчанов проби отдясно и пусна към Живко Петков. Нападателят отигра триково с пета, но Михайлов успя да избие в корнер. В 62-ата минута Берое стигна до трето попадение. След центриране от корнер, Венцислав Василев с глава отклони към Асен Георгиев. Последният почти от голлинията реализира първото си попадение за Берое, правейки резултата 3:0. 2 минути по-късно Онуоха върна към Симеон Русев, който стреля от границата на наказателното поле, но топката премина до дясната греда. Мапуку пък стреля по диагонала, но Василев с крак успя да избие. В 78-ата минута Нефтохимик остана с човек по-малко. Илия Миланов извърши чутовна глупост. Първо извърши нарушение срещу Цонев, за което получи жълт картон. Веднага след това отправи реплики към съдията, за което пък получи втори жълт и съответно червен картон.

Харесай Фейсбук страницата на KotaSport.com ТУК

Харесай Фейсбук страницата на KotaSport.com ТУК