На Левски му трябва решаващ футболист

2
-
-

За Левски предстои поредният натоварен трансферен прозорец. На него сините хем трябва да пипат внимателно, хем да действат агресивно. Защото се очертава пролетта да бъде много тежка. След изтеглянето на жребия за Купата на България вече е ясно, че ще има 5 мача с ЦСКА, предстоят и два сблъсъка с Лудогорец в първата шестица… А през есента ясно се видя, че игрово сините сериозно изостават от тези противници. На отбора на Делио Роси му е нужна класа, и то най-вече в офанзивен план. За да може феновете да видят отбор, който се надиграва, а не такъв, който просто изчаква съперниците и разчита да ги бие единствено със статично положение.

През есента на „Герена“ бяха като слон в стъкларски магазин – привлякоха 14 нови. Пристигнаха и такива имена, които често влизат под светлините на прожекторите, при това не само у нас. Благодарение на трансферите на Жорди Гомес и Габриел Обертан, Левски е споменаван и в доста европейски издания. Заради Делио Роси пък в Италия всяка седмица има материал за представянето на сините през уикенда.

Това е добре за имиджа, но не донесе сериозни игрови дивиденти. Нито един от новите не се превърна в решаващ футболист. В такъв, който да умее да печели завързани мачове. Да бъде лидер, който да поведе отбора в труден момент и да направи разликата със съперника. Габриел Обертан има всички необходими качества. Започна силно, но… до момента е вкарал само един гол в 19 мача. При това срещу Септември София (2:0) в заключителните секунди. В последните срещи от годината бе незабележим – включително и срещу последния в класирането Витоша Бистрица (0:0), срещу който бе и най-голямата издънка на тима. В този двубой дузпа пропусна Жорди Гомес. Испанецът „извади кестените от огъня“ само в една среща – домакинството на Локомотив Пловдив на „Герена“, което бе спечелено с 1:0 с негов гол от фаул. За нападателите Серджиу Буш и Жуниор Мапуку е излишно да говорим, след като 3 месеца бяха без попадение в първенството, Жерсон Кабрал пък все още не е открил сметката си в първенството. Единственият футболист, който решаваше мачове на Левски и носеше точки, бе Давид Яблонски. Вкара за по 1:0 над Черно море, Етър и Верея, реализира и решителните първи попадения срещу Дунав (2:0), Септември (2:0) и ЦСКА (2:2). Чехът обаче е централен защитник. А на Левски му трябва такъв в офанзивен план. Лудогорец си има достатъчно такива играчи – Кешерю, Мисиджан, Лукoки, Вандерсон, Марселиньо… ЦСКА разполага с Фернандо Каранга и Тиаго Родригес. Берое може да се похвали с Мартин Камбуров, а Ботев разполагаше с Фернандо Виана, а ако щете дори Стивън Петков, който донесе сериозен точков актив с попаденията си от резервната скамейка.

В Левски такива играчи няма и отборът сериозно изостава от конкуренцията по този показател. И именно намирането и привличането им трябва да бъдат единствената задача пред сините. Повече имиджови сделки не са необходими. На „Герена“ са кът играчите, които могат да носят отговорност, когато нещата зациклят.

Източник: Янаки Димитров/ „Тема спорт“

[sociallocker id=5830] Абонирайте се за канала ни в youtube , за да виждате първи всички нови видео репортажи! Благодарим! https://www.youtube.com/kotasport [/sociallocker]

0 0 votes
Article Rating
2 Comments
стари
нови най-гласувани
Inline Feedbacks
View all comments
Бъки
Бъки
6 години по-рано

Обективно е така-много имена,а класа нямаааа!Само със Сърце Душа за Левски София не ставаааа!

Ал. Миланов
Ал. Миланов
6 години по-рано

Не един а двама сериозни голаджии си трябват. Крило и централен нападател и то да са по бързички . Сега играем като на забавен каданс .