Заради гафовете на ЦСКА – Лудогорец, разжалвали гласения за съдия №1 Кабаков часове пред церемонията

0
-
-

Георги Кабаков е трябвало да спечели наградата за Съдия № 1 на 2017 година, разбра „Тема Спорт“. В крайна сметка обаче той не попадна дори в тройката, след като класацията е била променена в последния момент. Кабаков е бил изваден от тройката часове преди награждаването. Така първи стана Станислав Тодоров, а негови подгласници -Ивайло Стоянов и Николай Йорданов.

Любопитното е, че промяната в подреждането на реферите е настъпила ден преди церемонията, организирана от Асоциацията на футболните съдии. Всичко се случва малко след двубоя ЦСКА – Лудогорец (2:1) от четвъртфиналите за купата. Срещата на „Армията“ бе на 14 декември, а изборът на Съдия №1 за 2017-а – на 18-и. След мача и от двата клуба изразиха претенции към отсъжданията на Кабаков. През изминалия уикенд е имало сбирка на Асоциацията на футболните съдии, по време на която е взето решение той не само да бъде свален от първото място в класацията, но дори да бъде изваден от тройката.

През 2017 година пловдивчанинът свири два мача от групите на Лига Европа – Аталанта – Аполон Лимасол (3:1) и Розенборг – Вардар Скопие (3:1), а преди две седмици (б.а. – на 6 декември) ръководи и престижния двубой от Младежката Шампионска лига Реал Мадрид – Борусия Дортмунд (2:1). И за трите срещи той е получил добри оценки. Преди това в квалификациите за ЛЕ му бе поверен двубоят Евертън – Ружомберок (1:0).

[sociallocker id=5830] Абонирайте се за канала ни в youtube , за да виждате първи всички нови видео репортажи! Благодарим! https://www.youtube.com/kotasport [/sociallocker]