Намериха парцел за новия градски стадион на Бургас

0

Намериха парцел за новия градски стадион на Бургас. Информацията не е официално потвърдена, но двама независими източници разкриха, че става въпрос за този имот.

Той е общинска собственост и се намира край ж.к.“Меден рудник“ до бул.Захари Стоянов. Експерти по градоустройство и геодезисти са го опредилили единодушно за най-подходящото място за спортно съоръжение.

Имотът е в съседство с индустриалните обекти вляво от най-големия жилищен комплекс в Бургас. Там има достатъчно място, за да се направят и тренировъчни игрища и за в бъдеще съоръжението да се разширява.

Мястото е изключително перспективно, намира се до ключова пътна артерия, на пешеходно разстояние е ж.к.“Меден рудник“, а в съседство ще се изгради и разширението на Индустриалния логистичен парк.

В овала е парцелът за бъдещия стадион на Бургас

По време на проучването са разглеждани още общински терени край Капчето и бившия ракетен полигон – на входа на Бургас откъм Пети километър.

Припомняме, че преди 20-ина дни кметът на Бургас Димитър Николов намекна, че Общината сериозно обмисля вариант за изграждането на нов градски стадион, тъй като казусът с другите две спортни съоръжения в града – ст.“Черноморец“ и ст.“Лазур“ е изключително заплетен и Общината няма как да придобие собствеността им, поне не и на този етап.

Плановете са новият градски стадион да е за 5-6 хил.зрители, да има тренировъчни игрища и спортни зали. Общината трудно ще намери средства в следващите две бюджетни години за подобен обект, заради което ще се търси финансиране от държавата.

На днешната сесия ще се гласуват 100 хил.лева за проектиране на новия стадион, става ясно от докладната на зам.-кмета по финанси Красимир Стойчев.
Източник- Флагман.бг