Най-големите пияници във футбола

0

Гаринча (1933-1983) е смятан от много бразилци за по-велик от Пеле. Печелил е два пъти световната титла – на първенствата през 1958 и 1962 година, но е посветил живота си най-вече на пиенето и жените.

Бил е ”герой” на много катастрофи след пиянски изпълнения. Умира от проблеми с черния дроб след четири дни в алкохолна кома.

Оставя след себе си 14 деца.

Джордж Бест (1946-2005)

Северноирландската суперзвезда е една от най-големите легенди на футбола и нощния живот в Манчестър. Първият футболист със статут на рок звезда. През 2002 година претърпява чернодробна операция, но продължава да пие.

”Похарчих 90% от парите си за пиене и жени. Останалите прахосах”.

Пол Гаскойн (1967-…) е един от най-талантливите играчи в края на 80-те и през 90-те години на миналия век. Но е по-известен с всевъзможните си зависимости. Газа обича да пие, залага, яде и какво ли още не. Страстите му го вкарват в непрекъснати проблеми, прави опит за самоубийство, но още се държи.

„Ако не играех през уикенда, щях да пия в събота, неделя и понеделник. След това щеше да трябва да ходя на тренировка и да не се чувствам добре, така че би се наложило да си взема ново питие, за да мине по-леко денят ми“.

Ладислав Кубала (1927-2002)

Роден е в Унгария във великото поколение на Пушкаш, но никога не е играл за националния й отбор. Той обаче изиграва 11 мача за Чехословакия, където се мести като младеж, а по-късно става звезда на испанския национален тим.

Кубала все пак се връща в Унгария като затворник, обвинен от комунистическия режим в измяна. През 1950 се мести в Испания.

Очаквало се е да играе за Реал Мадрид, но хората на Барселона го отмъкват още на летището. Пиян като талпа, те го натоварват във влакa.

Когато изтрезнява на следващия ден, с изненада разбира, че е подписал с Барселона. Той изкарва в тима единайсет сезона и става легенда на страната, не само благодарение на футбола.

Диего Марадона (1960-…)

Вероятно най-добрият футболист за всички времена. Световноизвестен със зависимостта си към кокаина, Марадона има постижения и в пиенето. Той е признавал, че е можел да се справя по-добре, ако не е пиел по бутилка уиски всяка нощ. Въпреки това успява да изведе малкия италиански тим Наполи до две титли на Италия и Купата на УЕФА.

Бог му ”помага” да донесе и световна титла за Аржентина.

Тони Адамс (1966-…)

Един от най-добрите защитници за времето си в Англия. Легенда на лондонския Арсенал, алкохолик. От средата на 80-те години на миналия век той често се замесва в различни пиянски сбивания и други инциденти.

През 1990 година е осъден на четири месеца за шофиране в нетрезво състояние.

През 1996 година започва да се бори с алкохолизма. Биографията му ”Пристрастен” става бестселър.

Сократес (1954-2011)

Друг бразилец, който обича добрия живот. Трансплантацията на черен дроб не успява да му помогне. За феновете той все още остава брилянтен плеймейкър, като за 60 мача с националния отбор вкарва 22 гола.

Джими Грийвс (1940-…)

Третият най-добър реализатор на английския национален тим – 44 гола в 57 мача. През 70-те години Грийвс повежда и битка с алкохола, докато все още е футболист. Той приключва с алкохола през 1978 година и прави кариера в телевизията.

Адриано (1982 -…)

Притежава всичко, от което един модерен нападател има нужда – скорост, техника и огромна сила. Той бе истинска сензация в Серия А и националния тим на Бразилия (31 гола в 51 мача).

Той бе предопределен да последва Ромарио и Роналдо и да стане национална легенда.

В живота му обаче има прекалено много изкушения.

Той показва последователно отношение в пиенето и има много проблеми в кариерата си, която угасва.

Артем Милевски (1985-…)

Украинско дете чудо, което трябваше да наследи Андрей Шевченко. Въпреки това той не напуска Украйна и дори в собствения си клуб Динамо Киев не винаги е титуляр. Причината за това е, че водката и жените са му по-интересни от кариерата.

И предвид заплатите на футболистите в Украйна, които удрят небето, Милевски живее като Бог. Кой може да го обвинява?

Роман Широков (1981-…)

Може би не е най- сериозният алкохолик в руския футбол. Той е звезда на Зенит от 2008 година. Преди това обаче сменя клубовете почти всяка година – ЦСКА Москва, Химки, Торпедо и други. За русия вкарва 10 гола в 30 мача.

Lordsofthedrinks.com