Вижте къде е Ел Класико на Северозапада

0

Пред пълен стадион в Николово ще играят утре от 17 ч. двата отбора от селото – Пъстрина 2012 и Вихър. Ел Класико от години е най-якото дерби в четвърта монтанска футболна дивизия. Символичните домакини от Пъстрина 2012 се подсилиха с халфа Любомир Тодоров. В отбора се завърнаха централният нападател Цветелин Анжелов и защитниците Мартин Благоев и Апостол Апостолов. Крилото Теодор Георгиев продължава кариерата си в Бойчиновци.

„Осигурили сме нужната организация за мача. Вярвам, че ще стане добър спектакъл за публиката и по-подготвеният тим ще победи”, коментира играещият президент на Пъстрина 2012 Димитър Нисторов. На старта на шампионата преди седмица неговият тим направи 0:0 при гостуването си на Шурданица /Георги Дамяново/.

За символичните гости от Вихър това ще е първата среща за новото първенство. Шампионът на „А” ОФГ отложи мача си с Миньор Кипровец /Чипровци/ на старта. Дебют за вихърци се очаква да направят нападателите Валери Беров и треньорът на Монтана U15 Георги Владимиров. Отборът се подсили и с централния защитник на юношите старша възраст на монтанци Денис Васков. Голмайсторът Милен Заков премина в Бойчиновци, а централният бранител Стелиян Николов е в Шурданица /Георги Дамяново/. Ръководството на клуба е обещало допълнителен стимул при успех в дербито с Пъстрина 2012 и всички са подвластни на девиза „Мачкай, Вихър, мачкай!”

От футболната централа в Монтана назначиха за главен съдия един от най-добрите арбитри в колегията. Двубоят ще ръководи Даниел Цолов, с помощници Николай Михайлов и Стилиян Иванов. Делегат е Ангел Аврамов.

Конкурент