Най-великите ММА бойци на всички времена

0
1
-
-

ММА е едно от най-популярните бойни изкуства в последните години. Това е жесток боен спорт, в който бойците съчетават движенията от няколко бойни изкуства. Свободата в този спорт е накарала някои бойци да се издигнат повече от други.

Вижте кои са най-великите MMA бойци на всички времена.

5. Ройс Грейси (Royce Gracie)

Ройс Грейси е бразилски професионалист в смесените бойни изкуства и многократен шампион в американския шампионат. Той практикува бразилско джу-джитсу, а от феновете на UFC е смятан за най-влиятелната фигура в историята на модерният MMA. Той е набрал популярност между 93′ и 94′ година от шампионата по бойни изкуства. Той не само е популяризирал бразилското джу-джитсу, ами е направил революция в смесените бойни изкуства, като е вкарал нови движения.

4. Мат Хюз (Matt Hughes)

Мат Хюз е пенсиониран американски шампион по смесени бойни изкуства. Взел е 6 победи от американсия шампионат в полусредна категория и е защитил собствената си титла 7 пъти. В активните си години, той се е смятал за най-великият боец на всички времена.

3. Джордж Сейнт Пиер (Georges St. Pierre)

Джордж Пиер е канадски боец и трикратен шампион в полусредна категория в американския шампионат. Много често е смятан за един от най-добрите MMA бойци на всички времена. Освен победите и титлите, той е и актьор в два филма – „Завръщането на първия отмъстител“ и „Кикбоксьор“.

2. Фьодор Емеляненко (Fedor Emelianenko)

Фьодор Емеляненко е бивш боец в по смесени бойни изкуства. Спортовете, които най-много е тренирал, са самбо и джудо. Той е настоящ спортен функционер и регионален политик от Русия. Печели състезания и срещи в различни спортове и е многократен шампион по MMA в тежка категория. Също е и четирикратен световен шампион и седмократен шампион на Русия по бойно самбо.

1. Андерсон Силва (Anderson Silva)

Андерсон Силва е бразилски боец, който се смята за най-великия майстор на смесените бойни изкуства. Той е треньор по бокс, джу-джитсу и муай тай, а също така има и черен колан по муай тай, черен колан трети дан по бразилско джу-джитсу, черен колан по джудо и пети дан черен колан по таекуондо. Има общо 42 срещи и 33 победи.