Мениджърът Виктор Венков относно спора за комисионни в Нефтохимик

0

Преди няколко дни колегите от Sportal.bg публикуваха материал, който бе озаглавен: „Честна ли е битката за комисионни в Нефтохимик – спорът между собственика и мениджър“. В статията ставаше дума за разногласията, които има мениджърът Виктор Венков с „шейховете“ за 10 200 евро мениджърски комисиони за привличането на Боян Гьоргиевски и Серджиу Хомей. Бяха публикувани и официалните писма, които двете страни са си разменили. Днес мениджърът Виктор Венков е изпратил писмо до Sportal.bg, което публикуват едно към едно.

Позицията на мениджъра Виктор Венков:

Уважаеми г-н Тошев,

Във връзка с Ваша публикация от 09.11.2016 г. озаглавена „Честна ли е битката за комисионни в Нефтохимик – спорът между собственика и мениджър (документи)“ бих искал да Ви помоля за право на отговор от позицията на неправомерно засегната страна.

Вярваме, че водеща медия като Спортал в лицето на уважаван журналист като Вас, ще предостави възможност на отговор в името на истината и добрите взаимоотношения. На Вашето внимание предоставям нашето становище:

„Във връзка с някои публикации в електроните медии сме принудени за първи и последен път, надявам се, да вземем кратко становище по въпроси, които в добрите практики на отношенията между агент и клуб са поверителни, но в случая са станали достояние на спортната общественост. На първо място следва да се отбележи, че футболистите Виктор Хомей и Боян Гьоргиевски бяха поканени от ПФК Нефтохимик Бургас 1962 АД чрез наше посредничество и съответно преминаха едноседмични проби, непосредствено преди старта на първенството, като бяха одобрени от треньорското ръководство и клубът сключи професионални договори с тях, както и посреднически такива за следващите две години, в зависимост от представенето на футболистите.

Последвалата позиция на клуб какъвто е Нефтохимик Бургас 1962 АД бе изненада за нас, доколкото от името на клубното ръководство ни бе отказано плащане. Не желаем да вярваме, че биваме нелепо и ненужно замесвани в нечии конфликт, от който не сме и не желаем да бъдем част, но сме готови да защитаваме своето добро име и законни права.

На последно, но не по важност място, широката общественост сама може да прецени дали в случая става въпрос за целенасочена теч на поверителна информация и документи, в протеворечие с професионалните начини на работа, или за нехайно отношение на служители на клуба. Вярваме все пак, че случаят е плод на недоразумение, което ще бъде проедоляно по разумен начин от разумни професионалисти.“

Харесай Фейсбук страницата на KotaSport.com ТУК