Ето коя е треньорката от скандалното видео, името й е забърквано в корупционен скандал

0

Стана ясно коя е треньорката по художествена гимнастика, която упражнява физическо насилие над своя възпитачника. Става въпрос за Елена Симеонова. Освен треньор, тя е и председател на клуб „Олимпия“, член на треньорската комисия към Българската федерация по художествена гимнастика, разкриват колегите от sportal.bg.

Преди години нейното име бе замесено в корупционен скандал. През 2009-а бившата й съдружничка в бургаския клуб Петя Монева я обвини, че редовно е източвала пари от тогавашната Държавна агенция за младежта и спорта и Общината, предназначени за нуждите на отбора. По онова време в клуба се подготвят редица национални състезателки, сред които Мария Матева, участвала на европейски и световни първенства, световни купи и Гран При.

Въпреки че от ДАМС всеки месец превеждали пари по сметките на Матева и на клуба, в продължение на половин година Елена все казвала , че няма никакви постъпления. След направена справка се оказва, че скандалната треньорка е теглила сумите, като за периода е присвоила над 10 000 лева. Впоследствие Петя Монева се оттегля от клуба и сформира нов с името „Олимпия 74“, като целият екип си тръгва с нея, а Елена Симеонова остава треньор и председател на „Олимпия“.

Видеото от скандалната случка в бургаската зала“Младост“, което KotaSport.com първи разпространи, може да видите в прикачения файл.

Харесай Фейсбук страницата на KotaSport.com ТУК

Харесай Фейсбук страницата на KotaSport.com ТУК