Любенов е „синият“ кадем за бой по „жълто-черните“

0

Левски започна все повече да изглежда като добре смазана машина. „Сините“ на Делио Роси са номер 1 по отношение на защитата, откакто той дойде на „Герена“. Тактическата дисциплина и желанието са на ниво, дори физически отборът започна да се движи много повече. Изобщо небето е синьо и само едно малко облаче помрачава оптимизма на привържениците преди днешния тежък мач с Ботев. Той е фактът, че под рамката на вратата няма да бъде обичайният заподозрян и капитан на отбора Божидар Митрев, а Александър Любенов. Не беше далеч времето, в което всеки се чудеше какво изобщо ще правят на „Герена“ с толкова много класни хора под рамката. Тогава Митрев пак си бе номер 1, но в битка с него бе Николай Кръстев. Присъдата на Йоргачевич още не бе прочетена официално, а там някъде бе и топ-талантът Шейтанов.

И на целия този фон се налага Левски да излезе в Коматево със Сашо Любенов. Без да подценяваме това момче отговорността да си титуляр на вратата с хора като Обертан и Гомес пред себе си е огромна, направо убийствена. Освен обаче, че той има качества и го е доказвал нееднократно в Локо (Сф), Любенов е на кадем и точно по отношение на „канарчетата“. Той е бил титуляр всичко на всичко 2 мача до момента в Левски, а дебютът му е точно срещу Ботев. Това се случва на празните трибуни на стадион „Георги Аспарухов“ срещу Ботев на Вили Вуцов. След като пръв пуска гол, „сините“ в крайна сметка успяха да обърнат мача с много късно попадение на Луис Педро. Така дебютът му бе успешен. Не може да се каже обаче същото за втория му мач като титуляр. Тогава Левски на Гонзо бе размазан в Ловеч от Литекс с 3:0, а Асприля бе над всички. Трудно обаче Любенов може да носи вина за това толкова тежко поражение.

Тези мачове обаче са в миналото. Сега Любенов запази по удивителен начин както резултата, така и достойнството на Левски, след като „сините“ се наложи да играят 60 минути с човек по-малко срещу Лудогорец. Това е отличен старт за един млад вратар на „Герена“. Кой знае, ако днес той опази 5-а суха мрежа под ръководството на Делио Роси за тима си, защо не да видим началото на кариерата на пореден голям „син“ вратар, или пък на една страхотна конкуренция с изглеждащия безапелационен на вратата Божидар Митрев.

Източник: „Меридиан мач“

Харесай Фейсбук страницата на KotaSport.com ТУК