Локо (Сф) взима двама чужденци, освободи грък

0

Локо София ще се подсили с двама чужденци за пролетния дял от първенството във Втора лига. Железничарите вече са провели разговори с десен бек и вътрешен халф и те са очаквани за старта на подготовката. Чужденците са с паспорти от Европейския съюз и в „Надежда“ се надяват да повишат нивото
на отбора в битката за промоция в елита. Локо Сф заема 3-то място, на 3 пункта от лидерите Ботев Враца и Царско село.

„Малко забуксувахме в края на есенния дял, но съм доволен от полусезона“, коментира президентът на железничарите Иван Василев пред ‘Тема Спорт“.

„Чакаме двамата чужденци за старта на подготовката. Провел съм разговори с тях, изпратил съм им покани и се надявам, че ще пристигнат при нас. Единият е младежки национал на родината си. Иска ми се да се подсилим най-вече в средата на терена с млади футболисти“, добави Василев.Той посочи, че възможността Локо Сф да изкара част от подготовката си в Швейцария е пропаднала, но остава вариант за лагер в чужбина.

„С Швейцария нещата няма как да се случат, но сега ни изскочи предложение за Италия. Водим разговори с мениджърите, но ме притеснява въпросът с контролите. Когато отидем на лагер, първенството ще тече и трудно ще намерим опоненти. Искам сериозни съперници, за да видим докъде сме стигнали. Яснота дали ще сме в Италия ще има най-късно до сряда“, коментира Василев.

„Най-важното е всички футболисти да са здрави. Ще направим добра подготовка и се надявам да влезем силно в пролетния дял. Целите са ясни – първото място или най-малкото промоция“, добави Иван Василев.

Локо София се е разделил с гръцкия нападател Ефтимиос Гамагас. Младокът така и не успя да се наложи в „Надежда“, макар да изкара целия есенен дял в състава. 22-годишният грък бе привлечен като свободен агент, като преди това е бил част от Керкира и Калони. Освен с него железничарите вече разтрогнаха и с левия бек Виктор Райчев (31 г.), който се завръща в родния си Миньор Перник.

Зимната подготовка на отбора стартира на 10 януари и до 27-и ще се готви в София. От 28-и стартира вторият лагер. Опциите са Сандански и Италия. Тази фаза ще продължи до 7 февруари.

До този момент са договорени две сигурни проверки. Първата ще е с един от силните отбори в Югозападната Трета лига Хебър Пазарджик – на 27 януари в „Надежда“. А другата ще е с лидера в Северозападната Трета лига Кариана Ерден на 10 февруари, отново в София. Другите съперници все още се търсят, а и зависят от това дали Локо Сф ще изкара лагер в Сандански или в Италия.

[sociallocker id=5830] Абонирайте се за канала ни в youtube , за да виждате първи всички нови видео репортажи! Благодарим! https://www.youtube.com/kotasport [/sociallocker]