Във Франция: Обертан придава класа на Левски, Белмонт ще разкрие потенциала си

0

Френските медии направиха обобщителен коментар за представянето на Антони Белмонт и Габриел Обертан с екипа на Левски. След приключването на първия полусезон в България и изиграването на мачовете за купата сайтът frenchtouchfc.fr направи материал за представянето на двамата французи в българския футбол. Журналистите припомнят, че Белмонт и Обертан не са единствените французи, носили синия екип, и отбелязват приноса на сънародника им Седрик Бардон за историческото представяне на Левски на европейската сцена преди десет години.

„26-кратните шампиони на България от Левски вече не са тази суперсила, която смазваше всичко по пътя си в местното първенство. Но клубът от София все още живее с надеждата да постигне нещо през този сезон. В момента отборът е на трета позиция и се класира за полуфиналите за Купата на България. 22-годишният полузащитник Антони Белмонт пристигна това лято от Дижон. В началните месеци изпитваше трудности с адаптацията си и често страдаше от контузии. Юношата на Истр трябваше да чака до 25 ноември, за да направи своя дебют. Това стана по време на победата над Верея с 1:0 и от тогава той често намира място в титулярния състав на Делио Роси. Това е показател, че през пролетта Белмонт ще разкрие напълно своя потенциал.

Габриел Обертан имаше два неуспешни периода в руския Анжи и Уигън. През това лято реши да стегне своите куфари и да пристигне в София. Набързо спечели своето титулярно място и се откроява в местното първенство, но много рядко намира път към противниковите мрежи. До момента единственото му попадение е при победата срещу Септември с 2:0. Определено Обертан придава класа на Левски“, пишат във Франция.

[sociallocker id=5830] Абонирайте се за канала ни в youtube , за да виждате първи всички нови видео репортажи! Благодарим! https://www.youtube.com/kotasport [/sociallocker]