Локо (Пд) се побратими с осмия в Серия А

0

Представителите на ръководството на Локомотив г-н Кузман Маринков и г-н Венко Рахталиев изкараха няколко дневен престой в италианския град Торино, информира официалният сайт на „смърфовете“.

Директорите на Локомотив бяха любезно приети от местния ФК Торино за съвместна среща. Генералният директор на отбора Антонио Коми, директорът на ДЮШ Масимо Бава и главният координатор Теодоро Копула приеха българската делегация, като на срещате бе обсъдена съвместна дружба между Локомотив Пловдив и елитният ФК Торино.

Италианският гранд разполага с 53 юношески академии из цялата страна, една в Бразилия и една такава в Албания. Разгледана бе възможността такава академия да отвори врати и в България, където да се пренесе италианската методика за организация и работа с юношите.

Сътрудничеството между двата тима ще се изразява в обмяната на опит на нашите треньори с италианските специалисти. Тестване и подбор на талантливи юноши за развитие във футбола.

ФК Торино прие поканата да участва с отбор на турнира под егидата на Христо Бонев, който Локомотив ежегодно организира. Подготовка на някои от гарнитурите на „биковете“ във високопланинската база на Локомотив в село Говедарци също не бе изключена като начин на сътрудничество. По този повод Теодоро Копула и неговият екип ще посетят Локомотив Пловдив и базата в Говедарци през месец януари.

Локомотив Пловдив бе поканен да участва с отбор от детско-юношеската школа на престижен турнир, който ще се организира от ФК Торино през месец май 2018-та година.

Всичко това е продиктувано от възможността и идеята ПФК Локомотив Пловдив да заработи по западна методика и да се взаимстват добрите практики от големите клубове по света.

[sociallocker id=5830] Абонирайте се за канала ни в youtube , за да виждате първи всички нови видео репортажи! Благодарим! https://www.youtube.com/kotasport [/sociallocker]