Локо (Пд) пак опря до Бащата

0

Христо Колев-Бащата ще води Локомотив (Пловдив) в предстоящия двубой от 28-ия кръг на Първа лига срещу ЦСКА.

Това довериха източници от „черно-белия“ клуб.

Срещата между двата тима е на 13 април от 19.30 часа на стадиона в парк „Лаута“ в Пловдив.

Ръководството на „железничарите“ няма възможност бързо да назначи нов постоянен старши треньор след оставката в неделя на досегашния наставник Едуард Ераносян.

Той си тръгна, след като „смърфовете“ загубиха с 0:5 от Левски, а в понеделник ръководството прие оставката му и благодари за свършената работа.

Засега „черно-белите“ отново ще трябва да разчитат на Христо Колев, който бе помощник на Едо, твърди БТА. Именно под ръководството на Бащата през есента на миналата година Локомотив победи с 1:0 ЦСКА като гост. Това стана след напускането на тогавашния старши треньор Илиан Илиев и идването на Ераносян.

Сега шефовете на пловдивчани се надяват отново Христо Колев да вдигне отбора. Той проведе днешната възстановителна тренировка на „черно-белите“ заедно с другите помощници на напусналия Едо – Александър Тунчев, Михайло Шекероски и Стоян Колев.

Христо Колев обаче не разполага с лиценз „Про“ да води отбора за постоянно в Първа лига. Той може да получи разрешение от БФС да бъде начело на „черно-белите“ най-много в три мача.

Това са двубоите с ЦСКА на 13 април, с Черно море на 23 април и с Дунав на 28 април.

Шефовете на Локомотив се надяват да назначат през това време нов старши треньор с лиценз „Про“.

Снимка: narodensport.eu

Харесай Фейсбук страницата на KotaSport.com ТУК