Локо и Ботев на косъм от война

0
-
-

Добрите отношения между Локомотив и Ботев се разминаха на косъм от взривяване. Причина за това бе оферта на канарчетата към един от най-конвертируемите играчи на градския противник. Някои фактори в „Коматево“ явно са решили да се възползват от финансовата криза на Лаута и са отправили предложение към крилото Димо Бакалов.

Сливналията е бил примамван с двойна заплата и 10 хиляди евро на ръка да облече жълто-черната фланелка. Бакалов можеше безпроблемно да скъса с черно-белите и да отиде при кръвния враг без финансов иск, тъй като има да получава три месечни възнаграждения. Той обаче категорично е отхвърлил офертата на Ботев. Преди това Бакалов е отказал и на Етър. Преди година обаче канарчетата успяха да вземат от железничарите Крум Стоянов, чийто договор бе изтекъл.
За последно Локо и Ботев бяха почти във война преди четири години. По времето на фалиралия банкер Цветан Василев жълто-черните се бяха амбицирали да правят академия на европейско ниво. Тогава от „Лаута“ в „Коматево“ бяха привлечени повече от дузина от най-талантливите деца на Локо. Те бяха примамвани с обещания за светло бъдеще, като някои от тях бяха посещавани дори в домовете на им.

Първият треньор на Христо Стоичков Огнян Атанасов бе на косъм да бъде шамаросан по време на турнир на „Лаута“, тъй като родители го обвиниха, че кандърдисвал децата им да сменят черно-бялото райе с жълто-черно.

Източник: Марица