Бултрасите на Ботев: Ще разчистим наглите цигани от бургаския плаж!

0

Утре от 20 часа е реванша от Лига Европа между Ботев /Пловдив/ и Партизани /Тирана/ на бургаския стадион Лазур. Част от най- верните фенове на родния клуб вече са край морето, а вечерта идва ударна група от останалите бултраси. Афишират, че ще подкрепят горещо любимците си, а преди това възнамерявали да свършат полезно дело на бургаския плаж, заедно със съмишленици симпатизиращи на ЦСКА в морския град.

„Чуваме и четем, че десетки цигански фамилии мародерстват и дразнят с присъствието си плажуващите. Сред тях има и наши съграждани, които са останали потресени от нечистотията, закачките с невинни хора, къпането с дрехи, че даже имало и случаи на онаниране. Това е България и това е български курорт и така не може. Смятаме да загреем подобаващо бултрасите, преди мача с албанците и много ясно да покажем, че всеки трябва да си знае мястото. Очакваме и малка подкрепа от цесекарските събратя на местно ниво“ каза Пл. Куюмджиев от бургаския фен клуб на „канарчетата“. Много техни патриотични каузи и дела са се увенчавали с успех, дори сега правят изключение като анонсират предварително за нещо предстоящо.

Изглежда се готвят първо с добре и после силово да премахнат огромните тумби от цигани на пясъка. Те се позиционират под Моста на неохраняемата зона между Северния и Централния плаж. Гледката е потресаваща, особено събота и неделя, когато масовостта стига до 300 човека. Бургазлии и гостите на града са възмутени, че по този начин се слага черно петно върху знаково и емблематично място на Бургас. Извън кожата си са били наемателите и на двата плажа. Не е изключено да се стигне до сблъсъци с бултрасите, понеже ромите отивали на плажа организирано. Жители били на незаконните цигански махали по периферията на морския град, имало и от град Камено.

Uniconbg.com