Локо (Бс) обърна Вихър с гол от корнер

0

ФК „Локомотив“ (Бургас) си тръгна от Айтос с ценни три точки, след обрат и много нерви в дербито от 12-и кръг на „А“ ОФГ – Бургас.

„Железничарите“ започнаха по-добре срещата и натикаха домакините в собствената им половина, но така и не стигаха до голова ситуация. Противно на натиска на гостите от Бургас, „Вихър“ първи стигна до гол в 20-тата минута след една от редките си атаки към вратата на „Локомотив“. Малко след това бургазлии имаха шанс да изравнят резултата, като центрирана топка попадна в Емил Димитров на границата на малкото наказателно поле, но ударът му мина встрани от вратата. До края на полувремето „Локомотив“ опита да върне получения гол, но така и не стигаше до чисто положение.

През втората част играчите в черно и бяло тотално владееха играта на терена. Още в първите минути Митко Трендафилов стреля от пряк свободен удар, но вратарят на „Вихър“ спаси. В 63-тата минута Джамбазов се освободи срещу вратаря, но прехвърлящият му удар мина над вратата. Две минути по-късно отново Джамбазов се оказа на стрелкова позиция, но ударът му по диагонала бе отразен от вратаря. В 70-тата минута Пламен Крумов бе съборен в наказателното поле и реализира отсъдената от съдията дузпа, връщайки равенството в мача. Няколко минути по-късно удар на Стоян Тенекеджиев срещна гредата. В 84-тата минута хубав фалцов удар на Пламен Крумов директно от корнера се превърна в куриозен гол след неубедителна намеса на стража на айтозлии, оформяйки пълния обрат на стадион „Вихър“ в полза на „Локомотив“ (Бургас).

Харесай Фейсбук страницата на KotaSport.com ТУК