Локомотив спечели битката за Пловдив (снимки+видео)

0

Отборът на Локомотив Пловдив победи в поредното дерби под тепетата. Играчите на Едуард Ераносян бяха по-мотивирани и заслужено спечелиха.

Резултатът беше открит още в 17-тата минута след виртуозен гол на Мартин Камбуров. Преди това той пък получи страхотен пас младия Хамуд. До края на полувремето символичните гости от Ботев така и не успяха да организират нещо по-смислено пред вратата на Локомотив, като срещата се водеше предимно в средата на терена с доста грешни подавания и от двете страни. В самия край на първата част Тодор Неделев имаше възможност да стреля от пряк свободен удар, но шутът му беше париран.

През втората част играта живна и в двете посоки. В 56-тата минута Райнов вкара топката в мрежата на Ботев, но голът беше отменен заради засада. 13-минути по-късно Умарбаев удвои след мощен удар от 20 метра, след разбъркване пред вратата на канарчетата. Последва щурм от страна на тима на Ботев, който стигна и до наказателен удар в 74-тата минута. Тодор Неделев обаче изтърва дузпата, която сам си изработи. В 87-та минути Радодслав Терзиев пък получи червен картон и остави съотборниците си с човек по-малко. В крайна сметка резултатът остана непроменен.

ЛОКО ПД – БОТЕВ ПД 2:0

1:0 Камбуров 17
2:0 Умарбаев 68

ЛОКО ПД: Харуби, Крумов, Котев, Виданов, Горанов, Траянов, Райнов, Камбуров, Бакалов, Марчев, Хамуд

БОТЕВ ПД: Георгиев, Панов, Златков, Терзиев, Стоянов, Неделев, Юсеин, Омнебес, Сантош, Косоко, Араужо

Харесай Фейсбук страницата на KotaSport.com ТУК

Харесай Фейсбук страницата на KotaSport.com ТУК

Харесай Фейсбук страницата на KotaSport.com ТУК