Левски с най-рехавите тестове от началото на века

0

Левски в никакъв случай не се представя силно в контролите. Това, разбира се, не е показател, че отборът ще бъде слаб и в официалните мачове. Към днешна дата старши треньорът на „сините“ Делио Роси реално изгражда нов тим, след като през последния месец на „Герена“ акостираха шестима футболисти, а се очаква четирима от тях да бъдат титуляри.

По-интересното около зимните контроли е, че клубът никога не е играл срещу по-слаби отбори по време на подготовката между сезоните. От началото на века Левски се е изправял… срещу носители на КЕШ и КНК в зимните проверки, а сега се тества срещу сюрия малтийци и анонимни австрийци.

Точно преди една година Левски се изправи срещу бъдещия шампион на Румъния Виторул (1:2), игра с унгарския гранд Дожа Уипещ (2:1) и направи 1:1 със сръбския Пар-тизан Белград. Останалите две контроли бяха с руския елитен УФА (1:0) и коравите чехи от Теплице (0:1). Резултатите в споменатите по-горе мачове показват, че Левски е бил равностоен на тези класни отбори и с други думи – „сините“ са направили отлични тестове преди официалните мачове.

Съвсем различна е ситуацията тази зима. Левски игра срещу тимове, на които повечето фенове на отбора не могат да кажат имената. Нещо повече – тимът на Делио Роси беше отнесен от четвъртия в местното първенство Хибърниънс Паола с 0:3. После победи предпоследния в елита на Австрия Волфсбергер с 3:0. Последва нов мач с малтийци – Флориана, които са шести в класирането – 2:2. А какво да кажем за контролата с Флоридсдорфер, предпоследни във втора дивизия на Австрия. Левски игра безобразно през първото полувреме на тази среща и губеше с 0:1. Отборът на Делио Роси се активизира през втората част и обърна съперника, който определено беше на много ниско ниво.

Вчера Левски се изправи в нещо като двустранна игра с втория тим на швейцарския Санкт Гален, в който беше пълно с голобради младоци. Тази среща въобще няма да я обсъждаме.

Предстои обаче последната контрола на Левски в Малта. Тя също е срещу отбор от местното първенство. Гзира Юнайтед! Може никой да не го е чувал, но се оказва, че той е по-напред в класирането от Хибърниънс Паола и Флориана, които вкараха общо 5 гола на „сините“ и останаха непобедени. Гзира Юнайтед е трети в класирането, което реално превръща този тим в най-сериозния съперник на Левски преди решителните мачове от втория дял на сезона…

Източник: „Меридиан мач“

[sociallocker id=5830] Абонирайте се за канала ни в youtube , за да виждате първи всички нови видео репортажи! Благодарим! https://www.youtube.com/kotasport [/sociallocker]