Левски спешно активира План „Б“ за ново крило

0
-
-

Ръководството на Левски премина по спешност към План Б за привличането на крило до затварянето на трансферния пазар в сряда (след това клубът ще може да ангажира само свободни агенти), пише „Тема спорт“. Причината е, че смятаният за сигурно ново попълнение на тима Ален Стеванович не успя да издържи заключителните медицински тестове и от „Герена“ се отказаха от него.

26-годишният сърбин пристигна за финални преговори с клуба в петък, финансовите параметри бяха уточнени, а за да може Ален да подпише със сините като свободен агент, той скъса договора си с белградския Партизан. В крайна сметка обаче футболистът остана от два стола на земята. Причината е, че не е напълно възстановен от травма – има проблеми с глезена, а наскоро е излекувал контузия в коляното. Вчера от „Герена“ решиха да изпратят Стеванович на изследвания в клиника в Мюнхен. Това стана по настояване на спортния директор Даниел Боримиров. Той има контакти в Германия от дългогодишния си престой в местния Мюнхен 1860. А резултатите не са били никак добри за Стеванович. Според становището на прегледалите го лекари скоро футболистът няма да бъде готов за игра. Дори има съмнения, ще той ще е аут от терените в следващите 6 месеца. Затова и Ален не получи предложение за договор от Левски. Иначе сръбският флангови нападател бе одобрен от треньора Делио Роси.

Сега сините ще се опитат по спешност да уредят друг играч. Желанието на спортно-техническия щаб е в отбора да бъде взет футболист, който веднага да се включи в тренировките и да бъде готов за игра до десетина дни. В края на миналата седмица  изпълнителният директор Красимир Иванов заяви, че Левски работи не по един, а по няколко евентуални трансфера. Затова може да се очаква преди утрешния двубой на срещу Лудогорец на „Герена“ да се появи нов футболист.

Харесай Фейсбук страницата на KotaSport.com ТУК