Левски пак не би в Стара Загора, но и не загуби (ВИДЕО)

0

Берое и Левски не успяха да се победят в мач от Х кръг на Първа лига. На стадиона в Стара Загора двата тима изиграха много динамичен двубой, изпъстрен с интересни ситуации и пред двете врати. В крайна сметка, обаче гол не падна в нито една от двете врати и съперниците си поделиха по точка, след като последният съдийски сигнал прозвуча при 0:0.

Равенството означаваше, че Левски прекъсна черната си серия от 5 последователни загуби в Стара Загора. Кошмарът на „сините” Мартин Кмабуров пък най-накрая бе опазен и не успя да се разпише срещу тима от „Герена”. За столичния гранд като титуляр за първи път започна исландският бранител Холмар Ейолфсон. В игра през втората част се появи и друго ново попълнение – Йерсон Кабрал, който се понрави с отиграванията си.

В 5-ата минута Мартин Камбуров поиска дузпа, след като падна в наказателното поле при борба за висока топка с Вутов. Съдията обаче не показа бялата точка. Малко по-късно Антон Карачанаков изпълни много опасно фаул, но топката профуча до дясната греда. Гостите отговориха с далечен удар на Гомес, който бе уловен сигурно от вратаря. В 18-ата минута Мартин Камбуров изведе чудесно с едно докосване Еуженио. Последният опита технично да прехвърли Митрев, но го направи доста нескопосано. Далечен изстрел на Карачанаков пък премина високо над вратата. В ответната атака Панайотов стреля извън наказателното поле, но Перниш изби. Горанов стреля от малък ъгъл, но слабо и право в ръцете на вратаря. Райнов пък засече с глава центриране на Желев, но Митрев улови без никакви затруднения. В 38-ата минута Жорди Гомес нанесе страховит изстрел далеч извън наказателното поле, но Перниш спаси. При добавката пък, от чиста позиция, Цветкович прати топката в тъч. 120 секунди преди края на полувремето Мартин Камбуров пропусна най-чистото положение до този момент. Охене пусна към нападателя, който засече малко пред вратарското поле, но над вратата.

В началото на втората част интересните моменти пред двете врати чувствително намаляха. Удар на Карачанаков от малък ъгъл бе блокиран в 51-ата минута. 180 секунди по-късно Еуженио центрира отлично към Камбуров, който от близко засече с глава, но Митрев спаси. Последва затишие, преди в 66-ата минута Левски пропусна най-доброто си положение. Кабрал стреля от дистанция, но Перниш изби. При добавката Прохазка стреля мощно по диагонала, но отново вратарят спаси. Домакините отговориха в 72-ата минута. Камбуров стреля от границата на наказателното поле, но Митрев плонжира и изби отиващата в долния му ляв ъгъл топка. Само 120 секунди след това Кабрал стреля опасно, но топката премина до лявата греда. Невероятен удар от сериозна дистанция на Райнов пък бе спасен великолепно от Митрев. Мощна тупалка на Кабрал от границата на наказателното поле бе боксирана от Перниш. В последната минута на редовното време Обертан проби чудесно и върна около границата на наказателното поле за Ейолфсон, чийто удар профуча до лявата греда.

Източник: novsport.com

Харесай Фейсбук страницата на KotaSport.com ТУК

Харесай Фейсбук страницата на KotaSport.com ТУК