Левски взима половината от правата на юношески национали

0

Левски ще придобие по 50 процента от правата над юношеските национали Петър Генчев и Иван Тилев, които в момента са собственост на Септември София, разбра „Тема Спорт“. Нещата между двата клуба вече са почти договорени, като до разминаване може да се стигне само ако втородивизионният тим спечели промоция за елита. Централният защитник Генчев и халфът Тилев са част от националния отбор до 19 години, който се класира на европейското първенство. Турнирът ще се проведе през лятото в Грузия -от 2 до 15 юли. При добро представяне с фланелката на Левски и при тяхна продажба в чужбина Септември ще прибере по 50% от сумата по техните трансфери.

Петър Генчев е роден на 29 март 1998 година. Десният бек е висок 183 сантиметра, тежи 73 килограма. През настоящата кампания е изиграл 18 двубоя във Втора лига, като в тях е отбелязал 1 гол.

Иван Тилев е роден на 5 януари 1999 година в Пазарджик. Крилото също е юноша на септемврийци. Висок е 177 сантиметра и тежи 66 килограма. Младокът има 20 шампионатни мача, вкарал е едно попадение.

На Генчев и Тилев на „Герена“ гледат като на инвестиция в бъдещето. Освен това сините ще си върнат и един юношески национал до 19 години – Георги Янев. В момента халфът играе като преотстъпен в Спартак Плевен. Левски има още двама юношески национали. Част от състава, който спечели квота за европейското първенство, са полузащитникът Ивайло Найденов и нападателят Станислав Иванов. Те вече имат мачове като титуляри за първия отбор на Левски.

През лятото сините ще осъществят сериозна селекция. Още от сега е ясно, че клубът ще бъде напуснат от румънския защитник Сърджан Лукин, холандския халф Джереми де Ноойер, полузащитника Георги Костадинов и испанския нападател Антонио Аниете. Първите трима отказаха да удължат договорите си с клуба, а последният не получи предложение да го стори.

Треньорът Николай Митов държи да бъдат привлечени централен нападател, плеймейкър, ляво крило, дефанзивен полузащитник, десен бек и ляв бек. Освен това сините могат да се подсилят и с централен бранител, който играе по-силно с левия крак.

Харесай Фейсбук страницата на KotaSport.com ТУК