Верея дебне за играчи на Берое

0

Верея дебне за играчи с изтичащи договори в Берое, разбра „Тема Спорт“. В полезрението на старши треньора на новака Александър Томаш са защитниците Венци Василев и Иво Иванов. Както е известно, нападателят Георги Божилов пък е пред завръщане в Черно море. Наемите на Антон Карачанаков (Краковия Краков) и Радослав Кирилов (Киево) изтичат с края на сезона. Атанас Зехиров също не е получил предложение за нов контракт.

В момента в състава на Верея има доста бивши играчи на Берое – Георги Андонов, Елиаш да Силва, Зафиров, Селим Керкар, Еуженио, Здравко Илиев и др.

Старши треньорът Александър Томаш вече е провел разговори с ръководството за лятната селекция. Наставникът е бил категоричен, че ще продължи и работа с тима и през следващия сезон и ще изпълни договора си до край. Контрактът е до лятото на 2018 година. Верея вече изпълни целта си – оставане в елита. Тимът дори ще се бори за бараж за Лига Европа. Първият съперник е Пирин Бл.

Наставникът на Берое Ферарио Спасов пък за пореден път изрази притеснението си относно играчите с изтичащи договори. „Няма новини около тях“, лаконичен бе Феро след успеха над Нефтохимик с 3:0.

„Имахме доста ситуации и доста удари. Може би целия полусезон не сме имали толкова удари. Това е много важно с оглед тежките мачове с Ботев. Не сме правили никакви сметки, защото Берое е име и не може да прави сметки. Животът е показал, че те невинаги излизат правилни. Ние сме честни към играта. Играем за феновете, за честта и за клуба. Въпреки че знаехме кой може да срещнем, не правихме сметки. Така е най-правилно. Следващите срещи са други. Те са турнирни и ние ще искаме да продължим напред. Законите са съвсем други. Ще подходим така, че да се постараем да победим“, каза още Спасов.

Източник: „Тема спорт“

Харесай Фейсбук страницата на KotaSport.com ТУК