Ирландец: Избрах Пирин заради бразилците в Лудогорец

0

Ирландецът Конър Хендерсън даде любопитно интервю за ирландското издание „Индипендънт“.

„Изискваше ми много усилия да дойда тук и определено не е типично за британец да се премести на място като България. Но това е нещо, което винаги съм имал в главата“, започва халфът на „орлетата“.

„През последните 2 години вече не изпитвах удоволствие от футбола. Тогава си казах „край, не искам да оставам тук, ще отида някъде да се пробвам“, доверява той.

Известно е, че Хендерсън е един от големите ти на Арсенал и на националния отбор на Ирландия до 21 години. Арсен Венгер редовно му предлага нови договори, но през 2013-а му показват вратата.

„Не можах да пробия след Арсенал. Бях там от 7-годишен до 22 години, после загубих ритъма и увереността. Играх с толкова брилянтни млади футболисти, които се мъчат в момента“, казва Конър. Той има оферти от
Конферанс лигата през лятото, но избира Пирин.

„Благоевград не е голям град, но има всичко, от което имаш нужда. Ако имаш свободно време пък, София е на час път с кола. Но аз съм тук за футбола“, твърд е Хендо.

„Малкото хора на стадиона не ме притесняват. По-добре е да се играе пред 25 000 души всеки уикенд, но след годините разочарование не очаквам твърде много. Точно от това имах нужда. Съвсем наскоро играх срещу участника в Шампионската лига Лудогорец, с неговите страхотни бразилци“, завърши Конър Хендерсън.

[sociallocker id=5830] Абонирайте се за канала ни в youtube , за да виждате първи всички нови видео репортажи! Благодарим! https://www.youtube.com/kotasport [/sociallocker]