Илиан Илиев връща ветеран в Черно море

0
-
-

Черно море е на път да си върне Михаил Венков (34 г.), разбра „Тема Спорт“. През есента левият бек рита за Славия, но наскоро бе освободен от старши треньора Златомир Загорчич, след като изигра само 5 мача в Първа лига. Венков напусна „Тича“ през лятото на миналата година, след като се оказа ненужен за тогавашния старши треньор Георги Иванов-Гонзо.

Михаил Венков дойде при варненци през лятото на 2013-а, като изкара 4 сезона. Левият бек изигра 122 мача за моряците. Преди това бе част от Локомотив Пловдив, ЦСКА и Литекс, откъдето тръгна за големия футбол.

Защитникът вече е провел разговори с ръководството на Черно море и новия старши треньор Илиан Илиев. Така реално Венков може да бъде считан за второто ново попълнение на „Тича“ след привличането на вратаря на Пирин Благоевград Благой Макенджиев.

Друг бивш играч на орлетата също може да подсили варненци. Това е халфът Венцислав Бенгюзов. Той работи през есента с Илиев във Верея, като сериозен интерес към него имаше и от Берое, но полузащитникът е избрал варненци. Той обаче имал и предложение от чужбина, което е с приоритет. Ако нещата за навън не се уредят, то Бенгюзов ще подпише с Черно море. В плановете за зимната селекция са още двама играчи на Верея – крилото Мехди Фенуш и нападателят Исмаил Иса.

Илиан Илиев събира отбора за първа тренировка на 8 януари (понеделник).

[sociallocker id=5830] Абонирайте се за канала ни в youtube , за да виждате първи всички нови видео репортажи! Благодарим! https://www.youtube.com/kotasport [/sociallocker]