Излезе книга за Симолията – единственият с 12 шампионски титли на България

0

Излезе от печат книгата на Силвестър Милчев „Манол Манолов – Симолията : Железният войник на футбола“, съобщават от ЗС на БФС – Пловдив. За автора това е 14-а поредна книга за историята на българския футбол, посветена на една от легендите в него Манол Манолов. За героя на книгата е достатъчно

[sociallocker id=5830]

да кажем, че е единственият футболист, който има във визитната си картичка 12 шампионски титли на България – рекорд, който вероятно никога няма да бъде изравнен и подобрен. Освен това Манолов записва като старши треньор и четири титли, всичките шестнайсет с отбора на ЦСКА.

Сред най-интересните места в книгата е това, в което Манолов обяснява прякора си. В късните години на своята кариера той е преиначен на Симулията, с обяснението на зложелатели, че често пъти симулирал на терена. Симолията казва: „Никога не съм симулирал. не се плашех нито от Господ, нито от Дявола. Не съм се опитвал да заблуждавам съдиите“. А истинският прякор Манол обяснява така: „Нямахме своя къща. Живеехме под наем. Бедно, но славно… Хазяинът ни се казваше Симо. В детските си години станах Симолията“.

Книгата е с обем 224 страници и цена 15 лева. За контакти с автора Силвестър Милчев – телефони 02/871 35 42, 088 519 52 95.

Снимка: hebarfc.com

Харесай Фейсбук страницата на KotaSport.com ТУК

[/sociallocker]