За Нафтата и чудесата

0

Нефтохимик премина през един от най-тежките периоди в своята история. След като през лятото на 2016 г.

[sociallocker id=5830]

тимът бе поканен за участие в новосформираната Първа лига, надеждите за възраждане на славните години на „шейховете” запламтяха, но… бързо угаснаха. Бургазлии започнаха ужасяващо сезона. Меко казано слабите резултати доведоха и до катаклизми в ръководството – смяна и уволнение на началници, треньори… За да вади кестените от огъня бе повикан носителят на Купата на България Христо Янев. До края на есенния дял от шампионата „зелените” стабилизираха значително играта си. Резултатите обаче продължаваха да куцукат, а отборът зимува на предпоследно място в класирането.

По време на паузата в шампионата, по върховете на клубната йерархия се извърши промяна, която може би трябваше да стане далеч по-рано. На ст. „Лазур” се завърнаха легендите от „златното” поколение на Нефтохимик Благомир Митрев, Станимир Димитров и Митко Трендафилов, съответно като изпълнителен директор, спортен директор и главен скаут. Това, съчетано с работата на Янев и неговите помощници в подготвителния период, явно даде резултати. От началото на пролетния полусезон, отборът изглежда преобразен. Футболистите показват коренно различен облик – спазва се строга дисциплина на терена, има борба за всяка топка, има идея и мисъл в играта, има характер. Няма го вече напълно безидейното ритане на топката, няма го хаосът в защита, а и във всяка една линия.

Може би е твърде рано да се правят генерални изводи и отборът да се вдига в небесата, но двата мача от пролетния дял на първенството показаха, че Нафтата е на прав път. Победата над Монтана бе изкована със силна игра. Само малшансът пък попречи да се грабнат и трите точки от Лаута, като всеобщото мнение след срещата бе, че именно бургазлии могат да съжаляват за изпуснатата победа. Нефтохимик вече има стил и самочувствие, играе като отбор с цел и трябва съвсем малко, за да се влезе в една силна серия. За да се случи това, обаче футболистите ще имат нужда и от подкрепата на своите фенове. А тях все още ги няма на стадиона. Най-вероятно имаше причини за отлива на публиката от ст. „Лазур”, но пък сега крайно основателна, за да се върне там. И какъв по-подходящ момент от това, за Честита Баба Марта съоръжението да се понапълни. Съперникът предполага към това – Лудогорец. С възхода в играта и помощта на верните си фенове, Нефтохимик може и да повярва в чудесата. Пък нали те са за това – за да се случват…

Източник: „Меридиан мач“

Харесай Фейсбук страницата на KotaSport.com ТУК

[/sociallocker]