Заплашват съдии със смърт

0
-
-

Футболните съдии в Австрия живеят в страх, след като двама от реферите в местната Бундеслига са получили мейли с анонимни смъртни заплахи. Става въпрос за 36-годишния Дитер Мукенхамер, който е от селото Оберндорф близо до Залцбург, и 34-годишния Мануел Шютенгрубер от Линц. Изданието Kronen Zei-tung съобщава, че арбитрите са били заплашвани след решения в ущърб на Рапид Виена. Мукенхамер бе четвърти съдия на мача с Ред Бул Залцбург на 26 ноември, загубен от столичани с 2:3. Тогава той се намеси, за да сигнализира на главния рефер, че нападателят на Рапид Гиорги Квилитая е вкарал гол с ръка. След това попадението бе отменено.

Мануел Шютенгрубер пък свири друго поражение на Рапид – с 1:2 от Алтах миналата сряда. Тогава той се оказа „виновен“, че е изгонил цели двама футболисти от Рапид – Танос Пецос и Боли Болиньоли. Освен това Алтах обърна резултата в своя полза с два гола от дузпи в 77-ата и 90-ата минута. Така столичани изостанаха с 11 точки от лидера Залцбург.

Единият от заплашените призна, че е получил мейл от адрес, който може да се преведе като „съдийска мафия“. В него е било написано, че той и колегата му не бива да се изненадват, ако бъдат засечени на улицата или дори по домовете им. Авторът на писмото е добавил: „Ако продължавате да свирите срещу Рапид, тази Коледа може да ви е последна“.

[sociallocker id=5830] Абонирайте се за канала ни в youtube , за да виждате първи всички нови видео репортажи! Благодарим! https://www.youtube.com/kotasport [/sociallocker]