Задава се скандал в Левски! Георги Младенов осигурява пари, но чул думите: Тези хора са със съмнителна репутация…

0

Задава се сериозен скандал в баскетболния Левски. И по-точно в школата на клуба, която е отделно от мъжкия представителен отбор, на който президент и треньор е Константин Папазов. Начело на школата на Левски е Юлия Боянова, която през годините неведнъж е влизала в сериозни спорове с различни ръководни кадри около „синия“ клуб. Факт е, че напоследък школата на Левски не е онова, което трябва да бъде. Нито като заплащане на треньорите, нито като качество, което бълваше в минали години.

Поради този факт легендарният Георги Младенов е успял да осигури спонсор, който да дава точно определена сума на година, научи БЛИЦ. Договорката е била въпросният бизнесмен да дава пари в следващите 5 години на школата на Левски. Единственото условие е обаче Младенов съвсем логично да бъде в Управителния съвет, тъй като евентуалният нов спонсор иска той да има пряк контрол към финансите, които ще бъдат осигурени.

Юлия Боянова отказала и според информациите са се чули думите, че „тези хора, които предлагат парите, са със съмнителна репутация“. Ако това е вярно, не е ясно каква е репутацията на Георги Младенов. Дали той не е дал 40 години от живота си за „синята“ идея? Ако той е чужд и съмнителен за Левски, повярвайте няма никой друг правото да се нарича левскар… Опасенията на Юлия Боянова са били, че спонсорът не желае просто да влага средства в школата на Левски, а в един момент да се превърне и в неин шеф. По думите й е провела разговори с другите членове на Обединени спортни клубове Левски и с родители на децата и са стигнали до мнението, че „такъв човек не ни е необходим“.

Много любопитно е обаче, че намесените имена, с които Юлия Боянова уж е провела разговори, сред които много легенди от различните спортове на Левски – борба, художествена гимнастика, стрелба, бокс и други, нито един от тях не е говорил на тази тема. Тогава с кого е говорила и говорила ли е шефката на Левски или това е просто бърз опит за излизане от ситуацията. Председателят на ОСК Левски Бранимира Цветанова побърза да се разграничи от взимането на решения относно школата на Левски с думите, че УС на спортните клубове няма никакво право да се бърка в баскетболния клуб. Единственото, което тя е направила, е да бъде посредник в разговорите между Юлия Боянова и Георги Младенов.

БЛИЦ потърси Георги Младенов за коментар по случая, но без успех. Очаква се в следващите дни легендарният баскетболист да има коментар по случилото се.
СТЕФАН РАЛЧЕВ/БЛИЦ