ЖФК Бургас спечели турнир в Рудозем и куп индивидуални награди

0
-
-

Футболистките от ЖФК “Бургас“ спечелиха първото място в родопски женски футболен турнир в гр. Рудозем, който се проведе на 16 и 17 август. В надпреварата се включиха отборите на домакините ФК “Ботев-2014“ и ФК “Златоград“ . Турнирът беше организиран по повод празника на града и се превърна в незабравим момент за всички рудоземци.

Бургаският и рудоземският отбор от близо две години са установили близки и приятелски клубни отношения, заради общата посока и вярвания за развитието на футбола, а именно: спорът в днешните времена трябва да бъде социално ангажиран, да възпитава забравени ценности, да предоставя възможност на деца от уязвими групи да се развиват и социализират, да играят не за най-високото стъпало на стълбицата, а за отбора.

Кметът на гр. Рудозем – г-н Румен Пехливанов приветства всички гости, като раздаде както отборните, така и индивидуалните награди. Бургаският тим се завърна в родния си град освен с купата за първото място, а и с няколко индивидуални приза – Даниела Димитрова – най-добър треньор, Ралица Стоянова – най-добър защитник, Даниела Мореева – мис футболен турнир и Йоана Станкова – най-проспериращ футболист.

От септември стартират и футболните турнири, организиран от БФС за момичета и девойки, в които отборът на ЖФК “Бургас“ ще участва активно. Амбициите на треньора Димитрова са през 2019г., когато ще се проведе Европейското първенство по футбол за девойки до 17г. в Бургас, в клуба да има момичета, които ще представят града и страната ни.

Харесай Фейсбук страницата на KotaSport.com ТУК