Ерден приема световното по парашутизъм

0

Комисията по парашутизъм /IPC/ към международната федерация по въздушни спортове /FAI/ обсъди в София подготовката за домакинството на България на световното първенство по парашутизъм. То ще се проведе в периода 24-31 август в аеробазата край бойчиновското село Ерден.

Заместник-министърът на младежта и спорта Ваня Колева откри пленарната сесия на IPC, която се проведе в рамките на международна конференция с участието на 120 делегати и гости от 39 държави. Специални гости на проявата бяха президентите на FAI и IPC Фриц Бринк и д-р Райнер Хьонле, които обсъдиха актуални теми с Ваня Колева и председателя на българския национален аероклуб Ангел Стаменов, който е и собственик на АВА Летателен център край Ерден. Подготовката за световното първенство в България бе акцентът в разговорите.

„Изключително съм щастлива, че нашата страна приема такова голямо събитие във въздушните спортове през тази година, това е висока чест и признание. Убедена съм, че отново ще се представим като добър организатор, както бе на европейското през 2015 г., което се проведе отново в Ерден“, заяви зам.-министър Ваня Колева. Тя изрази благодарност към българския национален аероклуб, начело с Ангел Стаменов и към всички, които работят за развитието на въздушните спортове у нас.

„Да се ползват с подкрепата на правителството е от изключително значение за въздушните спортове. Сигурен съм, че ще организирате отлично световно първенство и нямам търпение да се видим отново през август“, каза Фриц Бринк.