Емил Костадинов налетял да бие шеф на ЦСКА?

0

Лют скан­дал се разразил в кабинета на новата министърка на спорта Даниела Дашева, твърди в-к „Уикенд“.

[sociallocker id=5830]

Нейният съветник Емил Костадинов влязъл в тежки пререкания с пред­ставителя на ЦСКА – София Милко Георгиев по време на разискване във ведомството как да бъде проведен търгът за стадион „Българска   армия“. Нервите на героя от „Парк де Пренс“ накрая не издържали и бившият футболист скочил и подго­нил с шутове пратеника на Гриша Ганчев. За случката се шушука вече цяла седмица в кулоарите на Спортната палата.

Самата Дашева с половин уста призна за скандала. „Срещнахме се с представителите и на двете дружества с името ЦСКА. Срещите бяха приятни и достатъчно напрегнати, особено едната от тях“, намекна министърката.

Източници на в-к „Уикенд“ разяснили, че под „напрегната“ Дашева визира срещата с представителя на Гриша Ганчевия ЦСКА – София. Това бил Милко Георгиев, който от две години насам се изявява като някакъв вид началник в отбора. Съвсем естествено, на разговора за бъдещето на стадион „Българска армия“ присъствал и Емил Костадинов. 49-годишният Коща е съветник на Дашева по футболните въпроси. А точно за стадиона си е направо експерт, тъй като дълго време беше изпълните­лен директор на ЦСКА.

Само че Милко Георги­ев изведнъж се заинатил. Отсякъл, че Костадинов въобще няма място на срещата, не е компетен­тен и настоял да напусне. Изкарал го едва ли не някакъв глупак.

Емо отначало опитал да си затрае, но в един момент нервите му не издържали. „Искаш ли да те запукам ей тука“, подскочил Костадинов към Милко пред очите на слисаната министър Дашева. Добре, че тя проявила хладнокръ­вие и смогнала да спре разправията, преди да се стигне до юмручна разправия между Коща и Милко.

Запознати със скандала разясниха защо Милко Георги­ев се изрепчил на Емил  Костадинов. Преди време Коща заяви, че като цесекар няма как да признае хибрида ЦСКА – София за автентичния армей­ски отбор.

„Моят ЦСКА умря, вече го няма. Не ме ин­тересуват други клубове с името ЦСКА. Не ме питай­те, защото е болна тема за мен“, каза тогава героят от „Парк де пренс“.

Както е известно, в момента два отбора на име ЦСКА претендират за стадион „Българска армия“. Единият е ЦСКА – София на Гриша Ганчев, който играе под наем на съоръжението. Другият е ЦСКА 1948, който беше създаден от запалянко­вци, отказващи да прием­ат като свой докарания от Ловеч отбор на Гришата. Този тим рита в четвърта дивизия, но също иска да играе мачовете си на „Армията“. От ЦСКА 1948 вече обявиха, че ще кандидатстват в бъдещия търг за съоръжението.

Източник: в-к „Уикенд“

Харесай Фейсбук страницата на KotaSport.com ТУК

[/sociallocker]