Дунав се връща в Русе на 1 април

0

Дунав (Русе) ще се върне на своя стадион за домакин­ството на Славия от послед­ния кръг на редовния сезон.

[sociallocker id=5830]

Мачът е планиран за 1 април.

„Според фирмата изпълни­тел пъзелът е направен, остава само да бъде сгло­бен.“ Това коментира вчера по повод на ремонтните дейности на съоръжението председателят на УС на „драконите” д-р Симеон Симео­нов.

Заради санкция отборът ще играе домакинския си мач срещу Бе­рое днес в Разград без публи­ка. По този повод д-р Симео­нов отправи молба към феновете това да е за първи и последен път, тъй като та­ка се пречи страшно много и клубът търпи големи загуби. Той допълни, че повече от 50 000 лева са глобите, които Дунав е платил през есенния сезон.

Заместник-кметът на Община Русе Иван Григоров сподели и повече подробности за ре­монтните дейности на Градския стадион.

„От понеделник машина­та за набиване на пилоните работи. До края на седмица­та ще бъдат набити и ще бъде бетонирано. Собстве­никът на фирмата изпълни­тел на ремонта е заявил, че колоните за осветлението и прожекторите са закупени и през другата седмица ще бъ­дат транспортирани за монтаж, като се стегне бе­тонът. През другата седми­ца пристигат и рулоните с тревата от Гърция. Органи­зацията предвижда полага­нето на по около 2000 кв. ме­тра на ден. „Целта ни е на 20 март стадионът да е го­тов“, заяви Григоров.

Той добави, че предстои проектиране и на допълни­телния ремонт, с който се е ангажирала общината. През лятото ще се монтира нова озвучителна уредба, ще има и козирка, ще се оформи и ВИП ложа около тунела, от който излизат футболистите. Целта е 4000 от местата на ста­диона да са покрити. Кон­тролът пък ще се завиши и с видеонаблюдение.

Източник: „Тема спорт“

Харесай Фейсбук страницата на KotaSport.com ТУК

[/sociallocker]