Домусчиев дава 6 милиона на Херо

0

Три милиона евро (6 милиона лева) за трима нови футболисти ще получи от босовете треньорът на „Лудогорец“ Димитър Димитров-Херо, призна пред „България Днес“ човек от разградския клуб. Бургазлията вече си е набелязал играчи, които да привлече, но на този етап разговаря по въпроса само със собственика Кирил Домусчиев и помощниците си. Желанието на наставника е никой да не знае конкретни имена на желаните футболисти, тъй като го тресели суеверия. Херо се пазел да не се разчува нищо около селекцията, защото вярвал, че ако се разчуе предварително, то до сделка може да не се стигне заради лоши помисли от конкуренти и обикновени завистници и недоброжелатели.

Димитров настоява по време на зимния трансферен прозорец да бъдат взети поне три нови попълнения, съобщи преди дни „Спортал.бг“. Херо държи отборът да бъде подсилен от бек, халф и централен нападател. В момента твърди титуляри по фланговете на отбраната са бразилците Натанаел и Сисиньо. При нужда като краен защитник е ползван и Лукас Саша, който се справя добре на позицията. Той обаче е обвързан с клуба до лятото и може да не е част от дългосрочните планове за развитие на разградския тим.

Затова и Димитров иска да вземе играч на този пост. Още повече че интерес от чуждестранни клубове към Натанаел и Сисиньо не липсва. В халфовата линия нея през есента като титуляр се наложи Яцек Горалски. Полският национал измести от единайсеторката капитана Светослав Дяков. Благоевградчанинът даде да се разбере, че това не му харесва.

Дяков също е с изтичащ през лятото договор. За момента няма разговори между двете страни за удължаването му. Спортният директор Методи Томанов наблюдава играч на този пост от френското първенство. Очаква се класен атакуващ играч да пристигне в отбора веднага след Нова година. Както е известно, доста често Димитър Димитров използваше схеми без чист централен нападател. Това бе причината и румънският стрелец Клаудиу Кешеру да се заседява на пейката.

В същото време трябва да бъдат направени и изходящи трансфери, с парите от които да се финансират входящите. Най-актуалният евентуален напускащ е Клаудиу Кешеру, към когото интерес има от няколко отбора, при това на различни континенти. Цената, която от „Лудогорец“ искат за румънския национал, е три милиона евро. Тя може и да бъде свалена, предвид факта, че Кешеру през лятото ще стане свободен агент и ще си тръгне без пари. Голаджията е със статут на резерва при Херо и открито обяви, че това никак не му се нрави. Той сам призна, че интерес към него има от отбори от Гърция, Турция, Китай и ОАЕ. На дневен ред излезе и мексиканският „Атланте“ според „ФоксСпортс“. Президентът на мексиканския тим Хосе Габриел Лавин изглежда наистина заинтригуван от румънския нападател. Босът на „железните жребци“ иска сериозно да подсили редиците на отбора си преди началото на новото първенство през следващата година. В същото време се появиха информации, че Кешеру може да поеме и към калчото, където интерес към услугите му проявява „Фиорентина“.

При финансово изгодна оферта собственикът на „орлите“ Кирил Домусчиев бил готов да пусне всяка от звездите си, стига да има и съгласието на Херо. Причината е, че босът си е правил сметка тимът да играе в групите на Шампионската лига, а не в Лига Европа. Парите, които УЕФА плаща за по-престижния си турнир, са в пъти повече, отколкото в другия. „Лудогорец“ не можа да влезе в Шампионската лига, но поне успя да премине групите на Лига Европа. Догодина първият им мач е срещу именития италиански „Милан“, като шансовете са на страната на „росонерите“ според букмейкърите.

[sociallocker id=5830] Абонирайте се за канала ни в youtube , за да виждате първи всички нови видео репортажи! Благодарим! https://www.youtube.com/kotasport [/sociallocker]