Делио Роси: Левски е готов да вдигне залозите!

0
-
-

Старши треньорът на Левски Делио Роси даде интервю пред най-известното издание в Малта “Times of Malta”, в което говори за решението си да поеме “сините” и работата, която му предстои.

“Винаги съм бил отворен към нови предизвикателства, така че когато от Левски ме потърсиха, веднага се заех с този проект. Страстта ми към футбола е голяма и Левски ще ми послужи като платформа, на която да продължа да развивам кариерата си в нова среда и да се поставя пред нови изпитания. Философията ми винаги е била работа, работа и работа. Да бъда част от организирана структура, върху която мога да оставя своя отпечатък, е допълнителен стимул. Винаги се стремя към следващото предизвикателство, към най-добрия спомен, който мога да създам”, казва Роси и признава, че такава зимна подготовка е новост за него.

“За първи път работя в толкова дълга зимна пауза, защото в Италия имаме само една предсезонна подготовка. В София в момента е минус 10 градуса и не са идеални условията за тренировка. След като направихме проучване, с екипа ми решихме, че Малта може да ни предложи двете условия, които искахме: топъл климат и модерна инфраструктура. Надяваме се, че тази подготовка ще ни помогне да донесем трофей на клуба”.

“Когато решиш да емигрираш, трябва да намериш място, на което да балансираш принципите си и културата, с която ще се срещнеш. В този смисъл е много важно да имаш организация, която да е гръбнакът ти в тези условия и усещам, че клубът е готов да вдигне залозите, за да бъде по-конкурентноспособен в следващите години, като върхът ще са критериите, по които избираме нови играчи. Когато стартираш нов проект, започваш всичко от нулата и не можеш да очакваш да постигнеш целите си наведнъж. Те трябва да са много реалистични, но трябва и да сме сигурни, че играчите, които взимаме, ще отговарят на манталитета ни, защото това ще помогне на развитието ни”, завършва Делио Роси.

[sociallocker id=5830] Абонирайте се за канала ни в youtube , за да виждате първи всички нови видео репортажи! Благодарим! https://www.youtube.com/kotasport [/sociallocker]