Делио Роси иска Пиргов, не го пуска в Ботев (Пд)

0

Защитникът Димитър Пиргов ще продължи да носи екипа на Левски и през пролетния дял на първенството. Такова засега е решението на треньора Делио Роси. Бранителят е желан силно от Ботев Пловдив, но на този етап от „Герена“ нямат никакво намерение да се разделят с него. Още повече пък да подпомагат отбор, който ще е конкурент в първата плейофна шестица.

Спас Русев вади 1 милион за селекция, взима ново звездно име

За средата на отбраната Левски разполага с Давид Яблонски и Холмар Ейолфсон. Двамата бяха неизменни титуляри през есента. Още преди Нова година сините обявиха и привличането на още един бранител -Аймен Белаид. Така през пролетния дял на първенството Пиргов ще се явява четвърти избор пред Делио Роси. Възможно е обаче италианецът да наложи и схема с трима централни бранители. При нея Димитър отново не се очертава като титуляр, но ще е първа резерва.

Цакат Левски за испански голаджия, мисията изглежда невъзможна

Италианският треньор обаче иска да има дълбочина в състава. Причината е, че през пролетта програмата ще е интензивна. На Левски му предстоят пет сблъсъка с ЦСКА – 3 за първенство и двата полуфинала за Купата на България. Така че наставникът не може да си позволи да остане за важен мач с изтъняла отбрана – ако някой измежду Яблонски и Ейолфсон бъде контузен или получи жълт картон. Това е и причината Роси да не е съгласен да се раздели с Димитър.

Поляци се облизват за голмайстора на Левски

Пиргов пристигна на „Герена“ през лятото на 2016 година по изричното настояване на Люпко Петрович. Бранителят излезе без пари на сините, тъй като договорът му със Славия бе изтекъл. В първия си полусезон в Левски футболистът изигра много силни мачове. Те му донесоха и повиквателна за националния отбор – той дебютира за трикольорите, игра в световната квалификация срещу Франция. През 2016/17 защитникът бе на терена в общо 31 мача за сините, в които реализира 3 гола.

Отлична новина за Левски! Спонсор вдига парите

Нещата за него се промениха при настоящата кампания и той вече не е първи избор за стартов състав. Въпреки това през есента на 2017 година 28-годишният състезател бе на терена в общо 15 двубоя.

[sociallocker id=5830] Абонирайте се за канала ни в youtube , за да виждате първи всички нови видео репортажи! Благодарим! https://www.youtube.com/kotasport [/sociallocker]