Да не подобриш рекорд нарочно и да се превърнеш в герой

0
1
-
-

Гардът на колежанския Айова Джордан Боханън имаше шанс да влезе в историята на училището, подобрявайки рекорда за поредни отбелязани наказателни удари, но съвсем умишлено не го направи. 20-годишният баскетболист дели лидерската позиция с покойния Крис Стрийт, като и двамата са вкарвали по 34 последователни стрелби от наказателната линия, а с постъпката си Джордан стана абсолютен герой в очите на феновете.

183-сантиметровият Боханън разкри, че нарочно е пропуснал да вкара стрелбата, която щеше да му даде рекорда с 35 поредни успещни наказателни удара, просто защото не смята, че заслужава това постижение.

“Този рекорд не е мой. Заслужава да остане на негово име. През последните години се сближих със семейството му, научих много за него. Това е нещо, което исках да направя. За мен е чест, че опознах семейството му”, заяви Джордан, който пропусна наказателен удар, след като от трибуните се чу вик “Крис!”.

Крис Стрийт играе за Айова между 1990 и 1993 година, записвайки средно по 9.3 точки и 7.3 борби средно на мач. Той губи живота си на 20-годишна възраст в автомобилна катастрофа. №40 е изваден от употреба в негова чест.

Боханън не подобри рекорда на Стрийт в мач срещу Нортуестърн. Катастрофата, която отнема живота на Крис се случва именно преди двубой с този съперник преди 25 години, едва три дни, след като постижението на Стрийт е станало факт.