Гъргоров измъкна ЦСКА 1948 със скъпоценен гол, люти фенове и напрежение цари на стадиона

0

ЦСКА 1948 спечели дербито на последния есенен кръг в Югозападната трета лига срещу Вихрен в Сандански с минималното 1:0. Скъпоценният гол бе дело на Емил Гъргоров в 88-ата минута. Той бе изведен леко встрани в наказателното поле и с левия крак с премерен удар прати топката във вратата на Стефано Кунчев.

След успеха ЦСКА 1948 дръпна на върха с 10 точки преднина именно пред Вихрен. Момчетата на Валентин Илиев приключват есента с баланс от 15 победи и 2 равенства и 47 точки. След попадението феновете на домакините започнаха да обсипват терена с бутилки, което прекрати двубоя за няколко минути. Малко след подновяването на играта съдията даде и краен сигнал.

Първата сериозна възможност се откри пред домакините в 12-ата минута, когато започналият като титуляр старши треньор Петър Златинов технично центрира топката отдясно, а от точката за изпълнение на дузпа Даниел Пехливанов я намери от воле. За негово разочарование обаче ударът му мина встрани от вратата на Христо Бахтарлиев. В 40-ата минута напрежението на терена се покачи, след като домакините имаха бурни претенции за дузпа. Главният съдия Георги Николов обаче не ги уважи, а протестите на футболистите на Вихрен доведоха до спречкване с играчите на ЦСКА 1948.

През второто полувреме имаше повече нерви на терена. Няколко пъти към терена политаха предмети както от феновете на домакините, така и от мястото, на което бяха настанени привържениците на ЦСКА 1948.

В 67-ата минута Вихрен можеше да открие резултата, но играч на домакините уцели гредата. Така се стигна до 88-ата минута, в която защитата на Вихрен изпусна Гъргоров и той с премерен удар донесе трите точки на ЦСКА 1948.