Гришо размаза грузинец пред 11 хиляди и е на финал!

0

Григор Димитров се класира за финала на София Оупън. Най-добрият български тенисист се на ложи в

[sociallocker id=5830]

полуфинален мач над грузинеца Николоз Басилашвили с 2:0 сета – 6:1, 6:3. Срещата се игра пред около 11 хиляди зрители в зала „Арена Армеец“. Във финала на надпреварата Гришо ще се изправи срещу Давид Гофен, който по-рано победи миналогодишния шампион Роберто Баутиста Агут.

Срещата започна вихрено за Григор Димитров – сервиз гейм на нула и пробив на нула. В третия гейм грузинецът стигна до първата си точка в мача, но си остана само с нея и Гришо дръпна с 3:0. Последва нов пробив в актива на Димитров за 4:0, последван от безпроблемно подаване за 5:0. При този резултат Басилашвили взе първия си гейм в двубоя. Когато Димитров сервираше заспечелването на първия сет, опонентът му стигна до 2 точки за пробив. Родният тенисист обаче се справи блестящо и затвори сета за 22 минути – 6:1.

Вторият сет започна далеч по-обнадеждаващо за Басилашвили, който взе сервиза си на нула. Последва размяна на геймове до 2:2. При този резултат Григор Димитров стигна до точка за пробив, но грузинецът се справи. Българинът стигна до втора възможност да поведе с 3:2, но не успя да възползва и от нея. След две двойни грешки на съперника си, Гришо стигна до трети шанс за пробив, но отново не успя и в крайна сметка Басилашвили поведе с 3:2. Димитров изравни с безпроблемен сервиз гейм, който бе започнат с ас от 222 км/ч. Нови две двойни грешки в следващия гейм костваха пробив на грузинеца и Гришо поведес 4:3. При своето подаване Димитров допусна точка за пробив, но с ас и два страхотни сервиза поведе с 5:3. Най-добрият ни тенисист стигна до точка за спечелване на мача при сервиза на Басилашвили, от която обаче не успя да се възползва. При втората обаче бе безкомпромисен и спечели мача с 6:3, 6:3.

Снимка: Фейсбук/ Sofia Open

Харесай Фейсбук страницата на KotaSport.com ТУК

[/sociallocker]