Гришо е новият крал на Бризбейн

0

Най-добрият тенисист на България Григор Димитров спечели своя първи трофей за 2017 година.

[sociallocker id=5830]

Хасковлията  срази Кей Нишикори с 2:1 сета във финала на турнира на твърди кортове в Бризбейн. До момента Димитров имаше 3 загуби от 3 срещи с този съперник. Българинът спечели първия сет с 6:2, но със същия резултат загуби втория. В решителния сет Димитров стигна до пробив за 5:3 и спечели с 6:3.

Още в откриващия гейм Димитров трябваше да показва здрави нерви, след като съперникът му на два пъти имаше точка за пробив. Българинът обаче успя да се справи и да поведе с 1:0. Нишикори изравни без много проблеми за 1:1. При втория си сервиз гейм Димитров отново трябваше да спасява точка за пробив, преди да поведе с 2:1. Последва размяна на по гейм за 3:2. В шестия гейм Гришо се възползва от първата си възможност за пробив и дръпна с 4:2, след което взе своето подаване за 5:2. В осмия гейм българинът стигна до 30:40, при сервиз на Нишикори, от което се възползва веднага, за да затвори сета при 6:2.

Григор започна силно и втория гейм, печелейки спокойно своя сервиз. Във втория пък имаше възможност за пробив, но не успя да се възползва и Нишикори изравни. Последва нова размяна на геймове до 2:2. В петия гейм Димитров се пропука. При свое подаване той изостана с 0:40. Успя да спаси първите две точки за пробив, но топка в аут при 30:40 затвори гейма в полза на Нишикори, който веднага след това успя да затвърди пробива си с лесен сервиз гейм за 4:2 в своя полза. В седмия гейм японецът осъществи нов пробив, а с гейм на нула затвори сета при 6:2.

Преди началото на решителния трети сет, Кей Нишикори поиска медицинско прекъсване. Григор започна сета с мощни сервизи и с гейм на нула поведе. В следващия пък имаше възможност за пробив, но все пак Нишикори успя да изравни за 1:1. С нов гейм на нула, обаче Димитров набързо поведе с 2:1. Японецът и българинът взимаха следващите си подавания за 4:3 в полза на втория. В осмия гейм Нишикори поведе с 30:0 на свой сервиз. Следващите 4 точки обаче бяха в полза на Гришо и той стигна до сервиз за титлата. Той бе спечелен категорично от хасковлията, който сякаш не успя да повярва, че е спечелил надпреварата.

Харесай Фейсбук страницата на KotaSport.com ТУК

[/sociallocker]